onsdag den 26. marts 2014

Shoppetur med Christinas sponsorbarn

I dag har Christina og Kathrine været på shoppetur i Masaka sammen med Christinas sponsorbarn Maria, hendes lillesøster Beatrice og socialarbejder fra UCC Barbra. Planen med denne dag var at give pigerne en uforglemmelig oplevelse, nemlig muligheden for selv at kunne vælge ville ting de gerne ville købe. Vi mødtes med dem nede på Cafe Frikadellen, og derefter gik turen til Valley Cave, som er en restaurant i Masaka med lokalmad. Det var rigtig hyggeligt at spise, men vi kunne godt mærke at pigerne var lidt generte og sagde ikke så meget. 

Den fødte fotograf :-)
Barbra begyndte at tage billeder af os, og det viste sig at begge piger elsker at tage billeder, og at få taget billeder. Så det havde vi meget sjov med. Efter vi havde spist skulle vi finde sko. Første gang jeg, Christina, mødte Maria aftalte vi at hun skulle have nye sko imens jeg var her, og siden hun havde Beatrice med, så skulle hun selvfølgelig også have. Pigerne fik lov til selv at vælge og fik et par fine, sorte lædersko hver. Stor succes! 


Efterfølgende gik vi rundt i byen. Vi snakkede lidt om hvad de manglede af forskellige ting, og blev enige om at købe det hele.'Hjælp mig op og stå'-leg med Beatrice


Vi var i butikker og købe tøj, legetøj, solbriller, skolehæfter, tæpper og til sidst i Smartshoppers supermarked og købe en masse lækre ting, såsom sodavand og chokolade. Hele turen igennem var det tydeligt at mærke at pigerne følte sig mere og mere trygge ved situationen og vi hyggede og pjattede, både med Maria og Beatrice. Maria prøver solbriller

Katrine skulle også prøve smarte solbriller


Pigerne hyggede sig med at have tid til at kigge efter ting, og vi udnyttede at vi havde så god tid og slappede af på en trappesten med passionfrugtjuice. 

Maria øver sig i at fotografere.. Kathrine øver sig i at posere!
Det er svært at skulle vælge når der er så mange sko og man kun er 6 år!
Beatrice får nye, flotte sandaler! Vi tømmer Smartshoppers!
Rolex!

Irenia, Maria og Beatrice's storesøster

Sponservideo i Rukungiri

I dag var Rikke og Emeli på tur til Rukungiri for at filme og interview to sponsorbørn. Efter fire timers kørsel fra Masaka mødte vi Arinaitwe Karuhanga på 10 og Sarah 17 på Rukungiri Primary School. Emeli startede med at filme og introducere sig selv og Arinaitwe Karuhanga til sponsoren hvorefter han og skole lederen fortalte om skolen og hvad Arinaitwe Karuhanga lavede i fritiden. Arinaitwe Karuhanga kunne ikke særlig meget engelsk og var meget genert, men efter en smule fodbold var en lidt mere afslappet. Herefter var det Sarah og Rikkes tur til at være filmstjerner og vi kørte derfor hen på Sarahs skole, Rukungiri High School for at starte optagelserne. Sarah var dog noget mere cool i rollen end Rikke, der knapt nok kunne få vendt ordene rigtigt så snart kameraet kørte. Sarah fortalte os lidt om sig selv og viste os derefter rundt på skolen. Vi kørte bagefter hjem til børnene for at sponserne kan se hvilke omgivelser de bor i. Først kørte vi hen til Arinaitwe Karuhanga hus som lå syv km fra skolen og på vejen fik han en kakao mælk. Han var dog ikke helt vild med kakaoen og efter han havde drukket lidt af høflighed besluttede vi at give den til naboen. Efter endnu en lille køre tur var vi hos Sarah. Sarah bor sammen med sin ældste bror, hans kone og deres to børn sammen med sine søskende, da hun har mistet sine forældre. Sarah viste os rundt i huset og sluttede til sidst af med at takke sin sponser for alt det der bliver gjort for hende.

Endnu en fire timers lang køretur ventede os, så før vi nåede at se os om var vi igen i minibussen på vej mod Masaka.


Arinaitwe Karuhanga og Emeli


Sarah får sponsergaver


Sarah og Rikke ved Rukungiri High School