mandag den 21. april 2014

Påsken hos Jespersens, i kirken og et tomt babyhjem

For fam Jespersens vedkommende er påsken delt op, så Carsten er i Danmark, hvor han holder påskeferie sammen med vores 2 store drenge, som er på efterskole i Danmark. Ruth var hjemme i Masaka sammen med vores 3 mindste børn.

Esther og Miriam er påske-spændte (Elias var syg...)

Påskelørdag var Ruth og børnene til pyjamasparty hos en lille 4-årig veninde. Fest & ballade er altid velkomment :-)

Pyjamasparty hos Elena, 4 år

Påskesøndag holdt vi en skøn påskegudstjeneste i Masaka Family Church, hvor Rob fra River of Life var inviteret som gæstetaler. Han gjorde gudstjenesten festlig, familievenlig og sjov.

Pastor Thomas, som har været meget igennem, men mister ikke glæden i Jesus. Bed for ham og hans familie

Rob prædiker... og hov... er klar til at skyde med æg ud over forsamlingen! 

Mercy og Nante - et søskendepar, som vi har taget os af. Nante er fuldt genforenet med hendes bedstemor. Mercy bor stadig på babyhjemmet, men var hjemme hos bedstemoderen i påsken

Gavin og Sophie ledte lovsangen. Sophie fik hjælp fra nogle af hendes søskende fra det børnehjem, de bor på

Påskedag og påskemandag havde vi ryddet babyhjemmet, så børnene blev fordelt mellem de ansatte mødre og de få der har stabile familiemedlemmer, kom hjem til deres familie hen over påskedagene. For et par år siden blev jeg udfordret af en ekspert i børnehjem og tidlig tilknytning, som sagde at et succesfyldt babyhjem er et tomt babyhjem, fordi man så har formået at finde hjem til børnene. Vi har siden da sat stor fokus på at hjælpe børnene med at genetablere kontakt til familiemedlemmer og finde familier, som har hjerte for at blive plejefamilie for nogle udsatte børn. Det er naturligvis en proces, der tager lang tid, men vi har som regel fokus på et barn ad gangen. For at være med til at give børnene en oplevelse af, hvordan man bor i en helt almindelig familie i Uganda er det også en stor succes, at børnene kan komme på hjemmebesøg hos mødrene ved særlige lejligheder (jul, påske mm). Mødrene har været fantastiske til at imødekomme denne ide og de fordelte alle børn mellem sig undtagen de 2 børn med særlige behov, Hope og Yasin, som kom på besøg hos vores fantastiske volontører, som lagde alt andet til side de par dage, for at passe de 2 børn, som var meget begejstrede over at komme lidt ud.

Yasin og Ida

Rikke sammen med Hope, som faldt i søvn under prædikenen i kirken

/rj