onsdag den 26. februar 2014

Endnu en dag som tandassistent og maler.


Idag fik Anne-Mette og Rikke fornøjelsen af at være tandlægeassistenter for Patricia. Patricia er til dagligt tandlæge i England, men behandler i denne uge frivilligt børnene på UCCs skoler. Vi var med i fiskerlandsbyen Namirembe, hvor vi havde 23 patienter i stolen og 34 tænder blev trukket ud. Det har været rigtig spændende at prøve at være tandlægeassistenter for en dag. Så spændende at Rikke spurgte om alt der kunne spørges om og praktisk talt stod med hovedet inde i munden på patienterne for at følge med i alt hvad Patricia lavede. Når børnene kom ind bad Beatrice dem om at udpege den tand der gjorde ondt, derefter tjekkede Patricia tænderne efter og gav bedøvelse. Langt de fleste af børnene tog det i stiv arm og fortrak ikke en mine da nålen kom frem, men nogle synes også det gjorde ondt og blev lidt kede af det. Mens vi ventede på at bedøvelsen virkede, blev et andet barn bedøvet for at være så effektive som mulig. Herefter var det tid til tandudtrækningen, som for manges vedkommende drejede sig om mælketænder der var huller eller infektion i. Mange af dem var så rådne at de nærmest smuttede ud, men hos et par stykker krævede det flere tænger og hårdt arbejde fra Patricias side. Vores arbejdsopgaver har været at gøre bedøvelsessprøjterne klar, give Patricia vat og instrumenter samt at holde børnene i hænderne og bede dem om at at åbne og lukke munden. Yderligere stod vi for at tørre instrumenterne af for blod og herefter sterilisere dem ved at koge dem i tyve minutter. En lang arbejdsdag fra 8-19, men en utrolig spændende en af slagsen!

Der bliver holdt i hånden og trøstet hos de børn som er bange og kede af det.

Rikke og en lille pige på seks år. Hun var så bange for nålen at nægtede at åbne munden og skreg og græd helt vildt. Patricia havde bedøvet hende på den udvendige side, men hun kunne ikke komme til at gøre det indvendigt da pigen blev ved med at lukke munden og trække hovedet væk, mens hun skreg. Til sidst måtte vi hente pigens mor og så lykkedes det. Både under bedøvelsen og tandudtrækningen måtte Rikke holde hendes arme mens moren holdt hendes mund åben. Det var ikke en behagelig oplevelse for hverken pigen eller nogen af os, så Rikke tog hende op og trøstede hende med det samme det var overstået.Bordet med udstyret.

En af børnene efter hendes tand er blevet trukket ud.

Patricia og en af børnene.

Rikke står og steriliserer udstyret.

Rikke assisterer ved bordet.

Der er blev malet videre på Babyhjemmet og der er nu blevet malet grundfarve over det hele. Nu skal vi snart til at male børnevenlige og inspirerende motiver.Dagens billeder fra God´s Grace school


Carsten og Kezia til møde i flygtningelejren