mandag den 24. februar 2014

Fødselsdag og Fysioterapi

I dag har vi fejret Christinas 25 års fødselsdag. Dagen blev startet med vækning med fødseldagssang og resten af dagen har vi fået en masse lækkerier. Først med god morgenmad, senere med fastelavnsboller og lagkage og til sidst med varm kakao og kage, så den har vist fået så hatten passer. Traditionen tro gav vi hende også lige lidt kanel inden dagen var omme, til stor fornøjelse hos os andre volontører.
 Fødselsdags-morgenbord

 Gavetid

 Mhhhh, slik og chokolade. 
Christina har talt en del om marsbarer, så det skulle hun da selvfølgelig have i fødselsdagsgave. 


Emeli, Rikke og Signe har også været på babyhjemmet i dag. Hope og Yassin skulle behandles af en fysioterapeut. De har tidligere modtaget behandling men af økonomiske årsager gik behandlingen i stå. Da Rikke begyndte at komme på babyhjemmet så hun det som en absolut nødvendighed, og hende og Mamma Sharon, som er en utrolig kompetent "mor" på babyhjemmet, prøvede straks at få det igang igen og nu er det endelig lykkedes! Vi blev mødt af en utrolig venlig og dygtig mand, Tom, som arbejder på en skole for børn med handicap 20 min fra babyhjemmet og udfører fysioterapi på børnene dagligt. Han ikke alene udførte et godt og grundigt stykke arbejde med først Yassin og derefter Hope men også virkede som om, at han brændte for sit arbejde og havde styr på, hvad han lavede. Han startede ved fødderne og tog derefter alle led, helt ud til fingerspidserne med begge børn. Herefter lavede han noget stimulering med dem og sørgede for, at møde dem hvor de var og sørge for, at de var så godt tilpas som muligt. Han fortalte, at det er muligt for Yassin at få nogle specielle sko og et gå-stativ, så han kan lære at gå selv og på den måde, at han har mulighed for at få strakst sin ryg ud. Samtidig fortalte han også, at det er muligt at få speciallavet et korset til Hope, for at forebygge at hendes sceoliose (skæve ryg) ikke forværres. Yderligere fortalte han vigtigheden i at træne gangfunktion med Yasin og forkusere meget på at lære ham at spise selv. Det var så rart at høre fra en fagperson at vi allerede er på rette vej og at det Rikke har sat i gang er det rigtige for Yasin. Tom gjorde meget ud af at fortælle hvor vigtigtigheden i at øvelserne bliver udført hver dag, så nu vil vi alle sammen prøve at abe efter videoklippene vi tog samt bede mødrene om det samme, så vi kan få mest mulig ud af behandlingen.

 Emeli og Hope bruger ventetiden på at lege lidt med en dukke.

 Mens Yasin slappede af hos Signe

Yasin er ikke så pjattet med berøring, så for ham var nogle af øvelserne lidt udfordrende.

 Hope tog det i stiv arm
Hun nød det med det dejligste smil på læberne

Bagefter var det snacktid. Hope er begyndt at spise en energi-paste seks gange om dagen som en supplerende næring i håb om at hun vil tage på og blive fysisk stærkere. Heldigvis elsker hun det og Sharon kunne knap nok følge med i Hopes tempo.

Dagens billeder: Victirious, Liberty, Kisaaka, Mandella, Bethel