tirsdag den 29. oktober 2019

Bamser til alle børn på babyhjemmetTak til Maj fra Klarup som har strikket bamser til alle børnene på vores babyhjem i Uganda. Alle børn blev vildt glade for at få deres helt egen bamse at sove med.

Møder med fadderbørn og andre.


Under det 3 uger lange ophold i Uganda er tiden fløjet afsted, da der altid er meget, som vi gerne vil følge op på.Richard og hans mor på besøg


En af de første dage fik vi arrangeret et besøg af vores søns fadderdreng Richard og hans mor. Oprindeligt boede han i Namirembe. En meget fattig fiskerlandsby, hvor UCC har et stort skoleprojekt med mange fadderbørn. Nu er familien flyttet til Masaka, hvor de bor i nabolaget og Richard går på Baptist School tæt ved hjemmet. Han fik en skoletaske, sko, sandaler, noget tøj og diverse til personlig hygiejne, bl.a. tandbørster doneret af Christians tandlæge i Danmark. 
Og hans mor fik lidt penge til mad. 
De tager glade og smilende imod gaverne.Vi blev inviteret til Moses’ fødselsdag. Han er manager på kontoret i UCC, hvor også Café Frikadellen ligger. Den blev fejret med kage, og desuden skulle alle ved bordet sige noget pænt om fødselaren. En rigtig god oplevelse. Den kunne vi godt lære af i Danmark :-) 

Staff og os danskere var inviteret
Moses' fødselsdag fejres.
Hans yngste søde datter er også med. 

Louise og Gerner, formand for bestyrelsen for Childcare i Danmark, fik også arrangeret besøg af deres to fadderbørn. De havde en dejlig tid i Masaka, hvor de brugte noget tid på Banda for at spise sammen. Og desuden var de på shopping i Masaka, så børnene kunne prøve at vælge noget legetøj eller tøj selv. Også et vellykket besøg. 


 Så er Louise og Gerner, Joan og Walther og de to fadderbørn
+ en pårørende samlet for at spise på Banda.


Da Christian var her for et år siden, var han sammen med en skoleklasse hos Slivia for at bygge et mudderhus. Han ville gerne følge op på det, og vi kørte derud og fandt hende liggende på sin madras med en lille baby på under en måned. Hun har nu syv børn og ingen mand. Men var trods situationen ved godt mod. Hendes børn var i skole. Kirsten tilså og plejede – som sygeplejerske – hendes ar efter kejsersnit. Det kunne have set pænere ud.

Slivia med sin yngste datter Joyce.

Solceller på taget til at give lys, så der ikke opstår brand,
når der ellers bruges petroleumslamper.
Hun har en ged :-)
og rundt om huset vokser der bl.a. majs.

Vi parkerede ved den lokale skole for at gå hen til Slivia og blev derfor også inviteret ind i 
skolen / kirken, som i hverdagene bruges som skolelokaler til de yngste elever.

Topclass: ca. svarende til børnehaveklasse i DanmarkBabyclass 3-4 år gamle

Skilt på mur på skolen:
"Hard work pays"

/ KB