onsdag den 17. juli 2019

Solarstrøm, onlinegaver og fødselsdagsfejring

Ved et fadderbarns bopæl i udkanten af Masaka har elektriker, Jonathan, i går arbejdet på klargøring til installering af strøm i boligen. Fadderbarnets fadder har besluttet at donere et komplet solarsystem, som skal forsyne familien med elektrisk lys i alle boligens fem rum samt udendørs lys både foran og bag hjemmet.

Jonathan har sørget for at opsætte stikkontakter i hjemmet, så familien inden længe får mulighed for at oplade mobiltelefon og radio.

Socialarbejder Walter og Joan besøgte i formiddags familien sammen med Jonathan for at optage en lille video samt tage billeder til fadderen, så han kan følge med i processen. I den kommende uge ankommer solarpanelet fra Ugandas hovedstad, Kampala, og en fagmand fra el'firmaet skal i samarbejde med elektriker, Jonathan, sørge for at forbinde og aktivere hele molevitten.

Sikke en gode at få indlagt solarstrøm i sit hjem. Dette er absolut kun de færreste familier forundt i landsbyerne. Cates (fadderbarn) forældre er overvældet over den godhed, de bliver vist fra fadderens side!

Tv: Jonathan lægger hånd på det sidste forarbejde til installering af solarstrøm i hjemmet. Th: Familien glæder sig! Om formentlig mindre end en uges tid kan der tændes lys i de udendørs elpærer ved hjemmet.

Wilberforce og Muliira var i dag sammen på tur ud til forskellige af UCC's partnerskoler for at uddele onlinegaver. På billedet ses Wilberforce yderst til højre sammen med en gruppe elever fra Hope Comprehensive Secondary School, som alle er tilknyttet UCC's fadderprogram. Flere af disse elever færdiggør det såkaldte O-level til efteråret.

  
Tv: Alle børn elsker slik! En sød pige fra Bethel School har modtaget en stor pose bolsjer fra sin fadder. I midten: Pigen, Sarah, elev på Hope Primary School, har modtaget en sjov frilæsningsbog med billeder fra sin fadder. Th: Drengen, Deo, er så heldig at modtage både månedlige skolepenge fra sin fadder, men også månedlige madpakker.

Café Frikadellens chefkok, Nathan, kunne i dag fejre sin 34 års fødselsdag.

 
Tv: Nathan sammen med sin kollega til venstre, Jabil, som i dag stod for bagning og pyntning af de fine fødselsdagskager. Nicholas og Juliet, som tidligere har været kolleger til Nathan, men nu begge arbejder på Banda Lodge, var med til fejringen af Nathans fødselsdag i dag. Th: UCC's daglige leder, Moses.

Fra alle os i UCC til dig, kære Nathan; HAPPY BIRTHDAY!
/JS