torsdag den 27. februar 2014

To nye tandlægeassistenter og flere rådne tænder


Hej alle! I dag var det så Kathrine og Emeli’s tur til at tage med tandlægen Patricia, og turen gik til skolen Rhemah! Efter at have pakket udstyr ud, balanceret bordene og tandlægestolen på den ujævne jord, gik vi i gang med den første patient. En 2-3-årig lille pige ved navn Massey blev bedøvet og hevet sin tand ud. Vi fandt hurtigt ud af, hvor stor forskel der er på voksen- og børne-gummer, da en mandlig lærer fra Rhemah skulle have revet sin tand ud.
 
Lidt hygge inden dentist-duty
 
 
 Efter over en halv times arbejde med 5 forskellige instrumenter, en træt tandlæge og tre skrækslagne unge (Emeli, Kathrine og Gavin) måtte Patricia stoppe efter at have fået det meste af tanden ud. Det var en meget lærerig oplevelse, hvor vi både lærte om krogede rode, gummernes farve efter bedøvelse og hvordan tandkødet heler efter en udtrækning. Den tapre patient gik derefter derfra taknemmelig. Det var så spændende at følge Patricia, som var så engageret, pædagogisk og kærlig. Når børnene skulle have lokalbedøvelse med en stor nål, som vi diskret prøvede at skjule indtil den kom op i munden, var Patricia god til at fortælle hvor tapre de var. Vi var glade for at kunne stå på sidelinjen med enten blodige instrumenter eller en hånd på deres skød.
                      
Nogle af børnene havde ventet i op til et år og var i store smerter. Deres tænder kunne være så rådne, at der kun var en lille smule rod tilbage, der bare skulle graves op med en elevator, hvilket ikke var et kønt syn… Ellers havde de store huller, som havde efterladt hule fordybninger i tanden. Børnenes tand-tilstand var så ringe, grundet infektioner i tandkødet, at tænderne ofte knækkede i forsøget på at rive dem ud.

                 

Dagen sluttede efter at have tilset 20 patienter og trukket 32 tænder ud, og vi kunne gå derfra med stor tilfredshed efter en skøn dag med tandlægen Patricia, Gavin og sygeplejersken Kezira. Vi har fået overskredet mange grænser, krummet tæer, holdt svedige hænder, og set mange glade ansigter! Vi har helt klart fået mere respekt for tandlæger og større glæde for vores sunde tænder!   
   Tandlægeassistenten ved udstyret!                                 To små nysgerrige børn

Børnelæge og 5 års fødselsdag

I dag har Rikke været på hospitalet med Hope og Jebby fra Babyhjemmet. Hope var rigtig skidt tilpas og enormt træt i dag, men det var vigtig at få den opfølgende samtale på hendes nye medicin mod hendes epilepsi, derfor tog vi pude og tæppe med så hun kunne slappe af. Jebby kom med for at få kigget på sit øje, som er meget hævet pga. et bygkorn. Jebby var hurtig færdig hos øjenlægen og fik piller, creme og øjendråber med hjem. Hope måtte til gengæld vente i seks lange timer inden det kunne blive hendes tur. Lægen var fint tilfreds med effekten af medicinen og rigtig glad for at hun har taget to kg på på en uge. Helt fantastisk!

Hope var så smadret at hun sov hele ventetiden væk. 

 Den "En-øjende-Jebby"

 Jebby og Rikke var i kiosken for at slå tiden lidt ihjel. Chapati og juice er lækkert! 

 Endelig kom vi ind!

Signe, Anne-Mette og Christina har i dag forberedt Priscillas fødselsdag, som hendes fadder har sponsoreret. Da alle børnene var kommet hjem fra skole blev der spist fastelavnsboller, pakket gaver ud og slået katten af tønden.  Som afslutning på en dejlig fem-års fødselsdag blev der spist slikposer, meget passende, lige inden spisetid.


 Priscilla med hendes gaver. Især madkassen blev hun rigtig glad for. 

Slår katten af tønden
 Kattekongen!

 Mmmh, slikposer!


 Evas deler med Mamma Winnie

 Freddy fik hurtigt guffet en hel pakke kiks i sig.

Dorcas og Christina


Kontor og database arbejde


I dag var mange af os beskæftiget med kontorarbejde i UCC. Vi har fundet ud af at vi bruger rigtigt meget tid på at vente på at vores database loader så Carsten er nu ved at finde ud af hvordan alle informationer kan komme i dropboxen i stedet for. 

Vi bruger allerede dropbox til billeder og karakterbøger fra fadderbørnene og det virker upåklageligt. Carsten har så lavet en excel database hvor alle indbetalinger kommer ind og derfra bliver fordelt til drobbox. 

Dette betyder at Barbra som sidder med indtastning af kontoudtog kan spare ca 20-30% af sin tid og andre større opgaver vil vil blive klaret på den halve tid. Derudover sparer UCC penge ved ikke at skulle leje sig ind på et databasesystem. Så vi håber det bliver godt for alle.


Barbra er her ved at flytte alle fadderindbetalinger ind i et excel regneark

Harriet, Brenda og vores praktikant Sofie

Harriet er ved at sortere billeder og mapper i dropbox. Brenda får styr på børnehjemsbørnenes profiler og vores praktikant Sofie flytter børnenes infofiler til dropbox :-)

/cj