lørdag den 12. april 2014

Meningsfulde investeringer og besøg fra Danmark

I dag tog Ida og Rikke til Kampala, så Emeli, Kathrine og Christina var alene hjemme i Masaka. Vi har i et stykke tid talt om hvad vi synes kunne give mening at gøre i Sango Bay, og har ønsket at kunne gøre noget mere langsigtet end at behandle akutte situationer. Vi besluttede os derfor at gå ned i Masaka centrum og se hvad vi kunne finde af muligheder. Vi snakkede med flere skosælgere på markedet, for at se hvor mange penge vi skulle skrabe sammen for at kunne give alle i flygtningelejren et par sko. Meget af det der bliver brugt tid på, når vi er med lægeteamet i lejren, er at behandle sår på fødderne, som kommer af at stort set alle går barfodet hele tiden. Skosælgerne på markedet gav os en pris på 2500 shilling, som svarer til ca. 5 kr. for et par sko. Vores plan er herfra at ansøge venner og bekendte om penge til at kunne købe så mange sko som muligt. På vej hjem fra markedet, gik vi forbi Green Shop, som er den lokale genbrugsforretning. De havde i dag tilbud på deres varer, som alle kostede 1000 shilling, dvs. 2 kr. så vi besluttede os for at købe en masse tøj for egne penge. Da vi gik rundt i butikken og rev tilfældigt tøj ned fra hylderne, blev vi spurgt af en af medarbejderne, hvad vi dog skulle bruge alt det tøj til. Vi forklarede ham at det var til flygtningene i Sango Bay, og han fortalte at når vi købte så meget ville de gerne give os halv pris. Det var jo fantastisk, for så kunne vi få dobbelt så meget for vores penge, og besluttede os for at vælge 400 stk. tøj. Vi skal ned og hente tøjet i morgen, og derefter sortere det i voksen og børnetøj, så det er nemmere at dele ud, næste gang vi skal derud.
På vej hjem fra byen mødte vi en dreng på 6-7 år, med en sko på den ene fod og en bar fod. Vi kunne se at han bar på den ene sko, som var gået i stykker. Vi besluttede os for at kontakte ham og tage ham med til skomanden, som reparerer sko og samtidig give ham et par nye sko, som passede i stedet for de sko han gik med, som var en 4-5 numre for store.


En ung mand med spritnye sko!

Kathrine har i dag fået besøg af sin far, som skal være hos os i 2 uger. Det er dejligt at få besøg hjemmefra. Vi skulle selvfølgelig vise ham nærområdet og tog ham med ned for at købe rolex. I mens vi sad og spise på græsset var der en flok drenge, som råbte os ”we want lolex”, så det fik de. Det er utroligt at se hvor mange smil man kan få af at bruge sammenlagt 20 kr. på rolex og sodavand til en flok drenge.

Alt i alt en rigtig god dag, hvor vi føler at vores penge er givet godt ud!

Socialarbejderbygning og klinik ved White Angel børnehjem & skole

Fam Jespersen kørte sammen med vores trofaste byggeleder, Stephen, ud til White Angel skole og børnehjem, hvor vi har besluttet os for at få igang med at bygge et hus til socialarbejder bolig og kontor samt lokaler til klinikken. En donation fra genbrugsbutikken i Helsingør hjælper os med at opstarte dette projekt, men egentlig har vi ikke midler nok til at færdiggøre det, - men nogle gange hjælper det at gå igang! Så nu er tegningen lavet og byggeteamet kan begynde arbejdet i næste uge.

Vores skønne børn fra børnehjemmene fulgte nysgerrigt med

Ruth, Stephen og Carsten planlægger bygningen, som skal ligge mellem børnehjemmene og skolen

De lækre knægte

En af tvillingerne legede med et hjul - en klassisk leg i Uganda

David: en 8-årig dreng, der blev efterladt af sin unge teenagemor 

Carsten brugte dagen på at flytte data fra databasen til en dropbox, da vi er ved at frigøre os fra databasen for at lette arbejdsgangen herfra, hvor den langsomme internetforbindelse ofte bremser os i det administrative arbejde.

/rj