torsdag den 26. oktober 2023

Julestrømper, Julemadpakker & Skolebesøg

Vi er glade for at dele opdateringer fra vores seneste besøg på Blessing Junior School i Masaka. Walter og Rikke var forbi skolen for at skrive breve sammen med børnene til deres sponsorer. Det giver børnene mulighed for at dele deres glæder, udfordringer og ambitioner med deres sponsorer.
Når vi er ude på skolerne spørger vi også ind til familielivet, skolen, venskaber og børnenes trivsel. For ChildCare er børnenes trivsel en høj prioritet, og det er vigtig for os altid at være lydhøre over for børnenes behov og bekymringer.

Vi beder tit børnene om at læse deres sponsorbreve højt - både så vi kan hjælpe med grammatikken, men også for at give os et indtryk for hvad der er vigtigt for det enkelte barn for det skriver de ofte om i deres breve.

Walter tog en snak med en af drengene, som bad om råd og vejledning. 

Børnene har snart juleferie, og det kan mærkes. For nogen betyder det en masse eksaminer og for andre betyder det glæde, da den kommende familietid snart begynder. Mange børn går på kostskole i Uganda, og de ser typisk kun deres familie tre gange om året. Juleferien er den længste ferie, så derfor er der store smil rundt omkring. 

Der bliver koncentreret, når der skrives sponsorbreve. 



Brevene behøver ikke altid tekst - de yngste elever nyder at tegne fremfor at skrive. 






På en anden note, julen nærmer sig, og det betyder, at vores populære julestrømper og julemadpakker snart vil være tilgængelige på vores hjemmeside. Lageransvarlig, Muliira, har knoklet de seneste dage for at forberede alle de skønne overraskelser, der vil fylde julesækkene og julestrømperne. Sekretær, Harriet, har også været i fuld gang med at folde/lave sløjfer og laminere julebreve, som bliver vedlagt i julesækken. Snart vil hver enkelt julemadpakke have en smuk sløjfe på, klar til at bringe glæde og håb til børnene samt deres familier. 

Julestrømpen er ikke en typisk juletradition i Uganda. Flere har hørt om dem eller set på dem på TV, men de bringer stor glæde og nysgerrighed, når de bliver udleveret til sponsorbørnene!


Lageransvarlig, Muliira, har haft travlt med at klargøre og pakke julestrømperne.

Julestrømperne bærer præg af både amerikanske/europæiske og ugandiske farver, traditioner og stil. 
De er så fine, og de er fyldt til randen med slik, snacks og drikkevarer. 


Harriet har de seneste dage lavet over 100 sløjfer.

Julesækkene bliver så småt klar til udlevering - de mangler kun en smuk sløjfe. 



Mvh. 

Rikke