tirsdag den 25. februar 2014

Dagens billeder fra White Angel School

En dag på Babyhjemmet med maling og møde

I dag begyndte vi at male ude på babyhjemmet, hvilket der virkelig trængte til. Planen er at få malet alle vægge og få masser af farver ind på børnenes værelse. Malerteamet bestod af Anne-Mette, Emeli og Kathrine. Vi havde medbragt sæbe og karklude og fik renset væggene, før de skulle males. Vi fik malet tre af stuens vægge og det giver virkelig noget til rummet. Projektet er langt fra færdigt, da vi stadig mangler masser af vægge der skal males. Vi glæder os til, at se det endelige resultat og forhåbentlig en masse børn der er glade for de farver der kommer til at være. Og ikke mindst til at kunne kigge på før og efter billederne!

Førbillede

 Så er malerteamet igang

 Dyb koncentration hos Kathrine 

 Emeli

Anne-Mette

 Der var lidt lagkage til overs fra Christinas fødselsdag. Det var der nogle på Babyhjemmet der var meget glade for. 


Mens pigerne knoklede indenfor holdt Rikke møde med mødrene udenfor. Dagsordenen for i dag var at øve tegn til tale og snakke om hvorvidt det fungerer i praksis. Det er helt fantastisk at se mødrenes engagement og lyst til at lære endnu flere tegn. Jeg har fra gang til gang givet dem lidt lektier, og lektien til i dag var blandt andet at bruge mindst tre tegn sammen med børnene. Tegnene spise, drikke, sove og tisse var dem de havde benyttet sig mest af.  En anden lektie var at de hver især skulle have haft et måltid sammen med Yasin, for at få øvet teknikken med at hjælpe ham uden at hjælpe ham for meget. Jeg har forklaret for mødrene hvor vigtigt det er for Yasins udvikling at det er ham der spiser, i hans tempo og på hans præmisser, for at han på sigt kan lære at spise helt selv. Det virker som om at det giver mening for mødrene, fordi de allerede nu kan se en udviklet og mere selvstændig Yasin ved hans måltider.
Endeligt brugte vi en del tid på at øve de fysioterapeutiske øvelser fra i går. Først viste jeg klip af fysioterapeuten der arbejder sig igennem hele kroppen på børnene og derefter prøvede vi alle øvelserne af på Yasin. Alle mødrene var nede på gulvet og prøve en øvelse eller to af og vi fik snakket eventuelle spørgsmål igennem. Lektierne til næste gang blev at alle skulle have lavet øvelserne på enten Hope og Yasin og mødrene aftalte hurtigt at de ville hjælpe hinanden med det. Jeg pointerede dog vigtigheden i at det kun var en enkelt person der udførte øvelserne for at barnet også kan være med og fokusere på det område der nu er gang i, men synes godt om deres forslag om at de andre omkring hjalp til og mindede om hvordan det skulle gøres. Mamma Sharon og Mamma Rose øver sig

 Joanna laver fingerøvelserneZZzzzzZZzzz.... Det er hårdt at lave fysioterapi. 


Senere på dagen var Anne-Mette og Rikke med Niels ude at se superliga fodbold på Masakas stadion. Masaka skulle spille mod Uganda Police (Et holdt ejet af Kampalas poiliti). Desværre blev det ikke til så meget fodbold, da der var stor ueninghed om et mål var gyldigt eller ej. Spillere, trænere og tilskuere råbte op og for ind på banen og der var også nogle stykker som ikke kunne holde sig tilbage og begyndte at slås. Da det endelig var ved at falde ned og kampen virkede til at kunne genoptages, annullerede dommeren målet og endnu en ramaskrig begyndte. Lidt tid efter valgte vi at tage derfra, da det ikke så ud til at der ville blive spillet mere fodbold i denne omgang.   

Nogle måtte holdes tilbage for ikke at gå amok på modstanderne og dommeren.