fredag den 4. april 2014

Shopping, visa og barbecue.


Kathrine, Emeli, Ida og Christina kørte tidligt i morges med Ruth mod Kampala. Ruth skulle handle ind til UCC's craftshop mens pigerne handlede souvenirs på det store fredags craftmarked. Bagefter blev der hygget på café og købt nye forsyninger til spisekammeret. Hjemturen med bus, blev til en fem timers fornøjelse fremfor de sædvanelige tre timer da der gik halvanden time før bussen kørte fra Kampala. Men tiden blev brugt fornuftigt og Emeli fik købt høretelefoner af en af de mange desperate sælgere omkring bussen og Ida fik lagt fancy neglelak for bare 2000 shilling, dvs. ca. fem  kr. 

CraftmarkedSådan kan man også bære sin rygsæk.


Myldretid i Kampala centrum.

Ida får lakeret negle


Da Rikkes visa skulle fornyes blev hun i Masaka for at tage sig af dette. Det vidste sig dog at være et næsten dagslangt projekt, da den eneste mand der har autorisation til at udstede visa i Masaka ikke lige havde lyst til at tage på arbejde denne dag. Timer gik med at ringe til ham, vente på at han kom og snakke med en masse mennesker fyldt med gode råd om hvad jeg skulle gøre. Desværre havde jeg tidligere fået at vide at et visa kun kunne fornyes på den dag det udløb, så det var ret nødvendigt at få styr på det, da det koster 30 dollars i bøde pr. dag man ikke har visa. Heldigvis mødte jeg Linus der er Head of Security i Masaka og specielt udvalgt af præsidenten (som han sørgede for at fortælle en hel del gange), som gjorde hvad han kunne for at hjælpe mig ved at foretage div. opkald. Desværre var der ikke noget at gøre og han endte med at anbefale mig at køre til Kampala og da det allerede var over middag måtte jeg skynde mig at få fat i en special hire, som ville kunne køre mig hurtige til Kampala men tilgengæld også til 500 kr i stedet for 20 som det koster med bus. Ligesom jeg skulle til at hæve penge til turen ringede Linus mig op og sagde at han havde fået autorisation over telefon til at udstede et midlertidigt visa. Så nu er alt krydset for at den kære immigration officer kunne tænke sig at komme på arbejde igen inden onsdag i næste uge. 


Om aftenen var der stor barbecue på Café Frikadellen, hvor en græsk kok sammen med Isac havde tilberedt en lækker græsk barbecue med alt hvad hjertet begærer. Masakas Vaulting Team, som Anna er træner, for gav gæsterne en virkelig flot og imponerende opvisning og til dessert blev der serveret stor fødseldagskage da der var tre fødselarer tilstede. Holdfoto
Den stolte træner fik blomster og chokolade efter et vellykket show


Fødselsdagskagen