fredag den 30. juni 2017

Trøjer til vagterne, fødselsdag i cafeen og Kampala tur

Når man bor i Uganda er man nød til at være opmærksomme på sikkerheden, både mht mennesker og værdigenstande, da der er stor risiko for tyveri. Vi har heldigvis ikke været slemt ramt, men vi kender desværre flere herfra byen, som er blevet truet på livet. Derfor har UCC nattevagter på kontoret samt ved de huse, hvor der f.eks bor volontører. I dag besluttede vi at gøre noget godt for vores trofaste nattevagter, så de fik hver en god trøje, som kan hjælpe dem med at holde varmen om natten, hvor det bliver køligere.

Vagterne med deres nye trøjer - doneret af firmaet Daarbek. De var meget glade og nogle af dem fik også regnjakker

Første mand yderst til venstre, James, er leder for vagt-teamet og det styrer han rigtig godt

Amira har fødselsdag og det har hun jo og det er i dag...

Tillykke til Amira, som fejres med kage og hygge

Morgen skype med bestyrelsens bogholder Gerner fra Fyn - en skøn mand som både børn og voksne bare må elske :-)

Fam Jespersen tog en tur til Kampala sammen med Joan. Hovedformålet var at komme på craft markedet fredag morgen, så vi kørte torsdag og fandt et hotel i nærheden af markedet, så vi kunne komme tidligt afsted fredag morgen.

Carsten i Kampalas trafik

Vi tog også lige tid til nogle klipninger - ca 500 kr for 4 personer incl reflekser til 1 person

Hannah slapper af i Kampalas bedste boghandel

Så er der mad....

Joan tager turen til det store craft marked i Kampala et par gange om måneden, så hun kan fylde hylderne i craftbutikken. I dag skulle Esther og Miriam med på craft markedet for første gang og det blev en stor succes, hvor de fik købt en masse skønne ting og sager. 

3 glade piger på shoppetur

På vejen hjem fra Kampala blev vi stoppet af politiet. Der står politibetjente mange steder på den lange vejstrækning, hvilket også er super godt, for det er en ret trafikeret vej, hvor der også sker alt for mange trafikulykker pga hassaderet kørsel og dårligt vedligeholdte køretøjer. Politiet stoppede os for at køre for hurtigt. Vi forsøgte på bedste ydmyge vis at bede om tilgivelse, men politibetjenten var ikke til at rokke... vi skulle køre hen til den nærmeste politistation for at få en bøde. Det var vi jo ikke meget for, da det forsinker den lange køretur og da vi faktisk normalt er ret gode til at tale os ud af en sådan situation, men nu sad vi i saksen!! Da Carsten få minutter senere kom ind på politikontoret blev han mødt af en streng dame, som var ved at fængsle en mand pga hans forseelser. Så Carsten tænkte at her var der ingen nåde at hente, så han ventede bare på at det blev hans tur. Politibetjenten var ved at udfylde formularen til bøden, da Esther kom ind og satte sig hos Carsten og med hendes milde børnestemme sagde "Please forgive him, please give him another chance". Det blødgjorde den strenge dame og få minutter senere kom Carsten og Esther tilbage til bilen med et stort smil fra øre til øre - sådan har man det når man lige er blevet tilgivet og slap fra en bøde på 400 kr (eller 40 roulader som Elias siger!!)

Den strenge politibetjent ved vejkanten

Da vi så kom hjem til Masaka efter ca 3 timers kørsel, blev vi mødt af 2 udsendte medarbejdere fra elselskabet. De havde også været forbi vores hus dagen forinden - for at afbryde strømmen!! Det gjorde de fordi vi ikke havde betalt regningen. Problemet var bare at regningen var blevet afleveret til huset onsdag sidst på eftermiddagen og allerede torsdag morgen afbrød de os fra strømnettet. Så det var også lige en situation vi skulle tale os ud af, så vi igen kunne få strøm. At der så heller ikke var internet er en anden snak... og det er årsag til at jeg er kommet rigtig langt bagud med dagbogen! 

Strømmen bliver slået til igen hos fam Jespersen. Vi har forresten bibeholdt vores hus selvom vi er flyttet til DK. Huset er også blevet brugt som volontørhus og gæstehus i mellemtiden.


BBQ på Café Frikadelle hver fradag aften

/ruth