lørdag den 13. maj 2017

Endnu en ny dreng til babyhjemmet samt andet UCC'nyt fra denne uge.


UCC har indenfor den sidste uges tid modtaget endnu en ny dreng til babyhjemmet i Kyabakuza. Denne gang lille Timothy på ca. 1 år, som blev fundet efterladt på gaden uden opsyn i området Kisoso.

Ønsker du at blive denne drengs fadder, kan du skrive en mail til os....

Timothy

Selvom det er ferietid, er bliver der stadig kørt et begrænset antal ture ud til skolerne, og få fadderbørn modtager onlinegaver. I denne uge kørte Wilberforce og Geofrey til blandt andet Emmanuel School og God's Grace School.

Skoleleder Ivan og UCC's trofaste medarbejder i felten, Wilberforce ser skolebyggeri-projektet an.Geofrey ved den ufærdige tilbygning til den nuværende Emmanuel School.

En glad dreng med sin gave fra sin fadder - et Sanitary kit indeholdende blandt andet shaversæt, vaskeklude, vaseline, boxershorts mv.

Et af UCC's ældre fadderbørn har modtaget avancerede skolebøger, som kræves fra skolen, når man når de højere klassetrin.

Volontørerne tilbragte nogle timers tid sammen med babyhjemsbørnene på babyhjemmet i løbet af torsdag eftermiddag. I dag havde de taget danske Thomas med på et besøg. Thomas er en del af et fodboldprojekt for unge drenge i bydelen Nyendo i udkanten af Masaka. 

Senere på eftermiddagen var der kombineret fødselsdags- og farvelfest for to af UCC's medarbejdere på Café Frikadellen. Eddison, som tager sig af udearealerne og havearbejde ved både kontoret, babyhjemmet, Banda mv. havde fødselsdag i påsken, og det sku' fejres. Joseph, som er tjener i Café Frikadellen har søgt nye udfordringer og afslutter sit job i cafeen på søndag.

Det blev til en hyggelig times tid med the, kage og taler til både Eddison og Joseph.

TILLYKKE, kære Eddison! (Eddison har nu arbejdet hos UCC i 9 år)

Joseph. Vi ønsker held og lykke med det nye job.

Små citronkager med hjerter.

Sejt trick, Thomas kan dér - børnene er imponeret!

Innocent fra babyhjemmet var indlagt på Kitovu Hospital et par dage i løbet af ugen, da hans blodtal viste sig at være meget lave og han derfor måtte have blod. UCC's kære sygeplejerske, Judith, tog sig kærligt af drengen.

Fredag morgen kørte Joan sammen med volontørerne og Jane til Kampala for at indkøbe smukke malerier på fredags-craftmarkedet. Craftbutikken i Masaka bugner allerede med varer, men vi har en plan om at udsmykke det tilstødende rum i Café Frikadellen med smukke og farverige afrikanske malerier for at give cafemiljøet mere hygge og farve. Samtidig bliver malerierne prismærket, så caféens kunder har mulighed for at købe sig et maleri med hjem.

Tanken om at få de mange malerier hængt op, bliver et projekt for en tømrer i den kommende uge.

Efterfølgende kørte holdet videre til et større supermarked for at indkøbe madvarer til Café Frikadellen. Joan og co. var begejstret for hovedstadens trafik i dag, som var nem og fremkommelig uden trafikpropper og lange køer. Men da de ankom til supermarkedet, fik de lov til at 'spilde' tiden. Det skulle nemlig vise sig, at da de nåede kassekøen, strejkede netværket pludselig, og holdet måtte vente i køen i ca. 45 min., inden kassebåndet igen kunne rulle....
Joan og Benjamin i gang med at udvælge de flotteste malerier til caféen.


Kø til kassen er træls - specielt når det hele står stille! Joan og Jane har ikke meget tålmodighed....

Lørdag eftermiddag arbejdede Ackou og Eddison med tagloftet over caféens terrasse, som var blevet lidt kedeligt og hullet.

Genbrugstøj og Lagerhotel i Klarup

I dag fik vi igen sorteret genbrugstøj som vi samler ind til fordel for arbejdet i Uganda. Carsten gik i gang med at ombygge nogle store lagerrum til nogle mindre som er booket til udlejning d 15.

Ruth i fuld gang med sorteringen
Ruth I fuld gang med sorteringen af tøj

Carsten er her i gang med ombygning af lagerrum

På Nørremarksvej 28, 9270 Klarup kan man aflevere tøj, sko og legetøj samt mindre genbrugseffekter. Disse ting til enten blive transportet til Uganda og givet ud eller solgt til fordel for arbejdet i Uganda.