søndag den 9. juli 2017

Gudstjeneste i Masaka family Chuurch og besøg på børnehjemsbyggeriet

I dag i kirken prædikede vores gode sydafrikanske ven, Tobias. Kirken fik også en hilsen fra vores venner i det nordlige Uganda, Anmanda & Livroy. De har boet nogle år i Sydsudan, men grundet voldsomme uroligheder i landet, kan de ikke bo der længere, så i stedet bor i nu i det nordlige Uganda, som er knudepunkt for forskellige store flygtningelejre, hvor de især hjælper med at optræne lokale præster, så de bliver udrustede til at vende tilbage til Sydsudan for at genetablere menigheder, når urolighederne har lagt sig.


TobiasCarsten takkede af for denne gang

Amira fra caféen 

Om eftermiddagen kørte Carsten sammen med Tobias ud til børnehjemsbyggeriet for at se hvordan det går. Tobias er landmand og står i spidsen for en kæmpe stor kartoffelmark, som er høstklar med 500 tons kartofler. Tobias bor i Sydafrika sammen med hans familie, men han rejser til Uganda ca hver anden måned som Carsten også gør. Projektet har i periode missionærer og volontører boende, så pt fremlejer de et hus af os. Pastor John bor der sammen med sydafrikanske Johan. 

Børnehjemsbyggeriet - nu er vinduerne også ved at ses

Billede fra stuen med kig til de e døre ind til børnerummene


Carsten er glad og taknemmelig

Tobias i midten. Johan og John ses til hver sin side

Ananasmarken godkendes af landmanden

Euculyptus træer, som vi har plantet ved White Angel skole. VI har plantet 6000 træer, som vkser hurtigt. Ca 3 år efter plantning er de klar til at blive fældet og brugt til byggeri. Det er godt et halvt år siden træerne her blev plantet. Endnu et godt indkomstgenerende projekt som skal støtte den lokale skole + børnehjem

Elias sammen med hans lokale ven, Hassan

Stuen var igen fyldt med børn, da vi havde besøg af vores amerikanske venner fra det nordlige Uganda. Familien har selv 6 børn og derudover havde de lånt 2 børn af nogle venner

Dejligt at få snakket med vores gode venner, som lige var kørt 10 timer for at besøge os i weekenden

Vores gode ven, Wesley fra Trinidad kom også lige forbi for at sige farvel. Wesley og Miriam har er helt særligt bånd. Vores børn er ikke barnedøbt, men Miriam har en gudfar - og det er Wesley! 

Elias og Loring var virkelig glade for at se hinanden igen. Loring rejste til Danmark for at besøge Elias for ca 9 mdr siden, og han tager gerne turen igen, hvis han ellers får råd til det! 

/ruth