onsdag den 5. marts 2014

En dag i flygtningelejren i sundhedens tegn

Emeli, Christina og Rikke har været med Niels og hans gæst Simon, Kezia, Beatrice og Patricia i flygtningelejren Sango Bay idag. En masse børn og voksne skulle have tjekket deres tænder og helbred. Hos Patricia i tandlægeteltet blev der tilset ca. 30 patienter og rykket omkring 50 tænder ud. Også hos Kezia og Beatrice i lægeteltet blev en masse mennesker undersøgt og behandlet for bl.a. malaria, udslæt, hævede øjne og  betændte sår. Vores rolle har været at assistere hos Patricia med instrumenter og at berolige patienterne og hos Kezia og Beatrice med at dosere medicin, veje patienterne osv. Selvom det er en barsk virkelighed man ser i flygtningelejren har det været en spændende dag hvor man virkelig har følelsen af at gøre en forskel for nogle mennesker. 

Mange børn samlet under teltdugen for at få skygge for den barske sol.

 Man kan godt charme selvom man er feberramt. 

 Emeli assisterer ved tandlægestolen. Dyb koncentration. Rikke havde en lille drøm om at prøve at rykke en tand ud og fik lov til at gøre det idag med Patricias hjælp.

 Niels underholdte de nysgerrige børn omkring teltene.

 Mange mennesker kom for at blive undersøgt i lægeteltet, desværre var det umuligt for os at nå dem alle. Som et lille plaster på såret fik disse mennesker en et kg hirsemel hver som vi havde med fra Masaka.

En lille dreng med en øjenbetændelse der var gået helt amok. Betændelsen løb ned at kinderne på ham og det var tydeligt at det gjorde så ondt på ham. Senere mødte Christina ham igen og allerede der var han i stand til at åbne øjenen bare en lille smule mere.

På en lille rundtur rundt i lejren der rummer 4700 mennesker.

Det lokale supermarked

 Simon og Rikke kigger nysgerrigt med i alt hvad Patricia lavede.