tirsdag den 3. november 2020

Ny cykel til fadderbarn m.m.

Et fadderbarn fra John King Skole modtog sammen med sine familiemedlemmer i dag en usædvanlig flot gave. Justine, som er barnets navn, er 7 år gammel og har modtaget støtte gennem UCC's fadderskabsprogram siden april måned i år. Henover den lange skolenedlukningsperiode har Justines fadder trofast vist omsorg for pigen og jævnligt sendt gaver i form af madvarer, legetøj og hygiejnesager til stor glæde og gavn for hele familien.

I dag leverede UCC's socialarbejder så igen en gave til familien, og denne gang indeholdt ordren blandt andet en helt ny cykel! I Uganda er en cykel på en særlig måde anvendelig som transportmiddel, når der skal hentes vand og brændsel hjem til den daglige husholdning. Med en cykel lettes arbejdet med løft af tunge vanddunke og bundter af tørre grene. 

 
Begejstringen var stor, da den fine ordre blev leveret til Justine og hendes familie. 💕 

 
Tv.: Justine's mor hjælper med at skrive et fint takkebrev til pigens fadder. Th.: En stolt Justine med sin nye cykel!

I Café Frikadellens køkken mærker personalet tydeligt, at blandt andet landets internationale lufthavn i byen, Entebbe, har været nedlukket i en lang række måneder. Mange udenlandske turister plejer at være gode til at finde vejen til caféen for at nyde et måltid mad, hvor menukortet byder på både internationale og velkendte retter samt danske 'specialiteter', som fx frikadeller med kold kartoffelsalat. I denne tid er det meget begrænset med turister til Masaka, og antallet af daglige ordrer i køkkenet er væsentligt reduceret.
Dog glæder personalet sig over, at noget tyder på, at flere lokale gæster fra området i Masaka tilsyneladende har fået øjnene op for caféen i løbet af den seneste periode og kommer forbi til en kop kaffe eller et måltid mad.

 
Winnie og Nicholas er klar med afrikansk te, frugt og brød til caféens gæster. ☕

Gaderne i Masaka var i dag på en særlig måde præget af optog og tilhængere af Bobi Wine og hans politiske parti. I dag var nemlig dagen, hvor det officielt blev annonceret, at Bobi Wine er modkandidat til præsidentvalget efter nytår.

/js