torsdag den 22. februar 2024

High School & Udlevering af Sponsorgaver

High School i Uganda

Vi har netop sagt på gensyn til skønne Marvin og Patience, som nu er startet på deres high school-eventyr som kostskoleelever! I Uganda ses kostskole som en fantastisk mulighed for at fokusere udelukkende på uddannelse, og vi er taknemmelige for faddernes støtte til at gøre denne vej mulig.

High school i Uganda strækker sig over seks år, svarende til 7.-8. klasse og gymnasiet i Danmark. Marvin og Patience er begyndt på O-level, en fireårig fase med en krævende afsluttende eksamen. Denne eksamen åbner døren for A-level, to ekstra år, og derefter muligheden for universitetsstudier eller andre videregående uddannelser.

I Uganda står børn uden adgang til high school over for begrænsede jobmuligheder, der ofte tvinger dem tilbage til landsbyerne. For piger kan det indebære beskæftigelse som frisør, arbejde på frugt/grøntmarkeder eller rollen som husmor efter et ægteskab. Drenge risikerer i højere grad fysisk farligt arbejde som minearbejdere, fiskere eller Boda Boda-chauffører (motorcykeltaxachauffører).
Hvis man afslutter O-level åbner det døren til flere bedre jobs fx i restaurationsbranchen, butikker og serviceindustrien.

Vi er dybt taknemmelige for Marvins og Patiences fadderes støtte, der muliggør deres rejse gennem high school. Denne støtte giver dem mulighed for at forme en fremtid, hvor de kan forsørge sig selv og træffe egne valg – en mulighed, mange unge ugandere desværre ikke har råd til. Begge var nervøse, men mest af alt spændte, da de begav sig ud på dette nye kapitel. For Marvin, der har været en del af ChildCares børnehjem fra en meget ung alder, markerede dette det første skridt væk fra den trygge ramme, han er vokset op i. Patience flyttede med sine fire søskende ind på Emmanuel-børnehjemmene i 2022 og har hurtigt fundet sig til rette. Hendes følelser ved afskeden var rørende.

Vi ser frem til at følge Marvins og Patiences rejse og er evigt taknemmelige for vores fantastiske fællesskab af faddere, der gør dette muligt. 


Og det sidste blev pakket inden afgang sammen med socialarbejder, Josephine.

Den sidste "peptalk" inden Moses, Walter og Rikke tog afsted igen efter at have afleveret 
Marvin og Patience på deres nye skole. 

UCC har et rigtig godt samarbejde med skolen, og flere fadderbørn går her. 
En lille forsinket julegave blev givet til ejeren af skolen. 




Udlevering af Sponsorgaver

Tak til vores fantastiske faddere, der har sendt skønne gaver og fortsætter med at støtte os i at skabe en lysere fremtid for hvert barn.