tirsdag den 25. juni 2019

Rundvisning på Mummy's Institute, donation til babyhjemmet etc...

Et af organisationens danske bestyrelsesmedlemmer samt vellidte ven blandt det ugandiske staff, Christian Brink, er i blandt os her i Masaka de næste to ugers tid.

Carsten og Christian

Carsten og Christian, Joan, Walter og Moses lagde i formiddags vejen ud til en af UCC's samarbejdsskoler ved navn Mummy's Institute. Skolen ligger i udkanten af Masaka og udbyder en række forskellige kurser for elever, som efter afsluttet skoleforløb i primary- eller secondary-skolen ønsker at gennemføre en praktisk eller håndværksmæssig uddannelse.


Skolens supervisor fortæller om de forskellige kursusforløb, instituttet udbyder. Der udbydes både kortere og længere forløb for elever, som har afsluttet henholdsvis primary-skolen, O-level samt A-level.

Et kig ind i praktik- og undervisningslokalet for elever, der studerer på linjen, Fashion & Design. Her undervises eleverne i fremstilling af eksempelvis brude- og selskabskjoler samt skoleuniformer.

Skolens lærerstab underviser dagligt ca. 650 elever på de forskellige kursuslinjer indenfor eksempelvis mekaniker- og svejsefaget, frisørstudiet, skrædderfaget etc.

UCC's danske volontør, Laura, har efterhånden blot en enkelt uge tilbage i Masaka, inden hun på mandag rejser hjem til Danmark efter et volontørforløb på tre måneder i organisationen. Laura har tilbragt rigtig meget tid blandt børnene på babyhjemmet, og for blot nogle få uger siden fik hun idéen at igangsætte en indsamling på Facebook til fordel for børnene og babyer på babyhjemmet i Kyabakuza.

Dette blev en rigtig stor succes, og mange venner og endog venners venner bakkede op med bidrag. I dag kunne Laura så hæve mere end kr. 5.000,- og indkøbe forskellige basisvarer, madvarer, bleer mv., som blev leveret til stor glæde for babyhjemmets beboere.

Stor tak til enhver, som kærligt har bidraget til denne donation!


UCC's socialarbejdere, Wilberforce og Muliira kørte til Emmanuel Skole for at uddele onlinegaver og også optage en faddervideo.

Et gruppebillede af Emmanuel Home's 8 beboere.
Fra venstre: Francis - Dorcus - Marvin - Jacob - Bosco - Gift - Gloria og Susan 😍

Pausetid for elever ved Emmanuel School.

  
Skønt at modtage gaver fra sin fadder!

 På Banda Lodge blev der i dag leveret en ny vandtank, som kan rumme 8000 l vand.

I løbet af de kommende dage skal vandtanken installeres og være med til at sørge for, at Lodge's gæster altid er forsynet med vand i hanerne - også når der i perioder afbrydes for tilførsel af vand fra det lokale vandværk.

Carsten, Christian og Joan nyder eftermiddagsvarmen på Banda Lodge. 
/JS