fredag den 7. juli 2017

Bamser og legetøj til over 100 børn, børnehjemsbyggeri, ananas og babyhjem

Esther og Miriam havde sorteret deres bamser, så de var klar til at tage med ud til Emmanuel skole, for at give bamser til de mindste børn. Udover deres 50+ bamser, havde vi en noget legetøj med fra Danmark, så det endte med at de fik delt legetøj ud til alle børn i de 3 mindste klasser på skolen. Pigerne var helt enige om, at det var en af deres absolut bedste oplevelser på hele Uganda turen.

Yeah... så er der bamser og legetøj :-) 


Alle børn fra babyclass og topclass (skolens mindste klasser) har været fået en bamse eller andet legetøjDrengene studerer bilerne nøjeHerefter gik vi hen til den nye skoleblok, hvor P1, P2, P3 og P4 nu bliver undervist. Både elever og lærere var meget glade for de nye lokaler. 

Den ny byggede skoleblok - betalt via overskud af UCCs egne indkostgenererende projekter

P4 - den ældste årgang på skolen

P1s lærer har hendes baby med på arbejde, så eleverne hjælper med at passe babyen mens der undervises. Helt almindeligt i Uganda

Miriam og Esther har talt op at der er nok til at alle elever i P1 også kan få et lille stykke legetøj hver


Børnene var glade og taknemmelige

P1 - P4 foran den nye undervisningsblok, som til trods for den manglende finnish er taget i brug

Der blev klappet af glæde over de forberede faciliteterCarsten og Moses var godt igang med at gennemgå byggeriet af børnehjemmet sammen med skolelederen Ivan og byggeformanden Richard. Byggeriet går godt og de fik bl.a snakket om den nøjagtige placering af husets vinduer. 

Byggeriet af det nye børnehjem er godt igang

Byggeformand Richard, som leder og fordeler arbejdet Carsten står i et af de 2 børnerum, hvor han udpeger placeringen af vinduet

Her er vi i stuen


På vej ned for at plukke ananas

Elias viser hvordan ananas vokser. Man planter faktisk bare toppen af en ananas

Vinklen af billedet er lidt spøjst,men det ser sådan ud på tættere hold
Bladende stikker, men nu skal der plukkes ananas... så pyt med det!!
Elias er kommet langt ind på marken for at plukke en dejlig sød og saftig ananas

Esther måtte lige ha' en mere :)Om eftermiddagen kørte pigerne og jeg på babyhjemmet for at uddele tøj til de mindste børn. Det er rigtig mange drenge, der bruger str 2 - 3 år, så det var godt vi var forberedte på det og havde taget masser af tøj med i de størrelser. 

Glade Kato :-)

Mama Sarah sammen med Steven

Grace og Praise 

Esther og baby Daniel

Alle de børn der fik tøj - de fik meget mere end det de har på her på billedet, men de var lidt for små til selv at vise deres bunke af tøj frem

Næsten alle børn fra babyhjemmet (der mangler en døv dreng som går på kostskole, da det er eneste mulighed for at han kan få den special undervisning han har brug for)

/ruth