onsdag den 24. juli 2019

Emmanuel - mudderhusbyggeri m.m.

Familien fra USA tilbragte i dag det meste af formiddagen og eftermiddagen sammen med et udpluk af UCC's staff blandt skoleelever og personale på Emmanuel Home og Emmanuel Community School.

Familien hilser på børn og personale på Emmanuel Home.  

 
Ricky havde medbragt en donation af sneakers'sko, en fodbold og -pumpe, som blev modtaget med stor glæde af elever på Emmanuel Community School.

 
Tv. Skolelærer, Wilson, sammen med elever, som har modtaget nye sko. Th. UCC's bogholder, Babra, var også med på udflugten til Emmanuel i dag. Den nye fodbold testes! 😀

Der blev i dag også plantet nye kaffeplanter i Brink's kaffeplantage.

Huha! Den afrikanske muld kan være hård at løsne. Headmaster, Ivan, gør klar til plantning.

 
 Jeremiah og Morgan har plantet en kaffeplante, og headmaster, Ivan, sørger for vanding.

Tv.: Muliira, Walter, Babra og Wilberforce. Th.: Moses har høstet en klase minibananer i plantagen ved skolen.


Familien fik også mulighed for at plukke deres egne ananas på den store ananasmark ved Emmanuel Homes. Det er i øjeblikket ikke den helt store sæson for høst af modne ananas, men det lykkedes alligevel at finde frem til nogle store gulgrønne ananas.

   
Tv.: Muliira har plukket en flot ananas. Th.: Det kræver den helt rette teknik at plukke ananassen fri af planten uden at stikke sig på de hårde blade. Jeremiah har fundet sig en flot og gul ananas.

En af de helt store formål med udflugten til Emmanuel i dag, var for UCC's staff og familien fra USA at bygge et mudderhus til en familie bosiddende i en ydmyg bolig tæt på Emmanuel Community School.

 
Trange og simple kår for familien bestående af en kvinde og hendes fem børn. Th.: Deres nuværende hjem består af en simpel etværelses mudderhytte med utæt græstag.

Jed hilser på kvinden, som med stor taknemmelighed ser frem til at kunne flytte med sin familie over i det nye mudderhus med bliktag.

 
Arbejdet går i gang. Der skal rigtig mange håndfulde mudder til at opbygge og udfylde husets vægge - godt at arbejdsholdet er stort!

Færdigt arbejde!

/JS