onsdag den 15. november 2023

Travle Dage, Gaver og Ekstra Omsorg


Gode og travle dage

På kontoret har det været hektiske dage, da vi dagligt har besøgt flere skoler for at uddele sponsorgaver og julesække. Juleferien nærmer sig hastigt for børnene, og vores besøg mødes med glæde og strålende smil. Modtage en gave fra sin sponsor tilføjer ekstra glæde til julestemningen og bringer ekstra overskud til familierne. 



Og der tegnes flotte tegninger til fadderne

Glæde og store smil ved fiskerlandsbyen, Namirembe. 

Og gaverne bliver slæbt hjem til familien.

Vi var forbi et sponsorbarns hjem, da hun havde afsluttet folkeskolen. Her kan du se et typisk ugandisk hjem i bushen.

Udkanten af skoven/junglen, som vi kører igennem hver gang vi skal til Namirembe. Det er også den skov/jungle, som flere børn førhen gik igennem for at komme i skole. Det var i alt 10 km om dagen.

Og vi fik besøg af aber.



Ekstra hjælp til udlevering af sponsorgaver

Normalt er det Walter og Rikke, der sammen kører ud for at udlevere sponsorgaver, men i går havde vi fornøjelsen af selskab fra Patience og Marvin. De er begge lige blevet færdige med Primary (folkeskolen) og har nu 2,5 måneders juleferie. Vi inviterede dem derfor med på skolebesøg og udlevering af gaver, og de var glade for at give en hjælpende hånd. Det var en hyggelig udflugt, hvor de også fik mulighed for at komme lidt væk hjemmefra, især da deres søskende på børnehjemmet stadig går i skole. 






Regnsæsonen

I denne periode oplever Uganda den store regnsæson, hvilket betyder ekstremt glatte og vanskelige veje. De fleste af vores samarbejdsskoler ligger i bushen, hvilket gør transporten ekstra udfordrende i disse dage. Dog er det en udfordring, vi tager med glæde, især når det gælder at bringe gaver og skabe glæde blandt børnene.

Til tider kan vi ikke køre helt frem til skolen eller hjemmet, så vi bærer gaverne frem.

Vejrforholdene nødvendiggøre også, at vi nogengange skal ud af bilen for at undersøge dybden på vandpytterne. 



Indlæggelse på hospitalet

Desværre er vores yngste pige, Blessing, fra Emmanuel Børnehjemmet blevet indlagt på et hospital i Masaka. Hun har pådraget sig et sår under foden, hvor der er opstået en infektion. Hun er i bedring, og takket være vores socialarbejder, Ziporah, er hun i trygge hænder på hospitalet. Vores kontorpersonale holder regelmæssig kontakt med dem via telefon eller ved at besøge hospitalet. 
Vi forventer Blessing får en hurtig bedring og snart er hjemme igen. 


Første aften var der en del nervøsitet og smerter. Heldigvis er "Auntie" Ziporah med, som er sammen med Blessing mens hun er indlagt. 

I dag var humøret og foden bedre - og det hjalp også, at hun fik lov til at lege med Rikkes telefon og kiggede på billeder fra børnehjemmene.

Child Care, Blessing og Rikke ønsker jer alle en dejlig aften!