onsdag den 11. oktober 2023

Uafhængighedsdag og skolebesøg



I dag ønsker vi at dele vores seneste oplevelser med jer fra vores besøg på fire skoler her i Uganda. Trods regnen var det en skøn dag, hvor vi havde fornøjelsen af at uddele gaver til vores de skønne sponsorbørn og indsamle breve, der forbinder relationen mellem sponsor og sponsorbarn endnu tættere. De yngste børn tegner oftes i stedet for at skrive, og det kan bl.a være af deres interesserer, ønsker eller familie. Typisk skriver og tegner de ældre børn deres breve.

Walter hjælper gerne med stavningen, når der skal skrives breve. 


                 Smilet er ikke til at tage fejl af - en pige fra Lusango skole er meget glad for sine gaver.




De ældste piger er også meget glade for at modtage 'sanitary kit'.
Det er ofte en udfordring at skaffe de nødvendigehygiejniske produkter, når puberteten begynder.

Derfor er det en stor lettelse og hjælp for sponsorpigerne, når sådan en pose er at finde blandt gaverne.

Det er muligt at bestille et 'sanitary kit' via linket her: https://www.childcare.dk/vare/sanitary-kit--pige



På flere af skolerne kan man finde flere motiverende skilte hænge i skolegården. 


Eleverne på skolen Kabukolwa samles i kirken for at bede. 


Timothy Girls High School. Skolen ligger på top 3 blandt det bedste akademiske niveau i distriktet. Skolen er meget eftertragtet at gå på.


En utrolig smuk kostskole, som kun er for piger.


Udover besøgene på skolerne, besøgte vi også to meget fattige familier, som lever under vanskelige forhold. Disse familier fik madpakker med vigtige basisråvarer, som er afgørende for deres muligheder for at få mad. Disse madpakker er nu en fast del af vores engagement. Hver måned vil disse familier modtage disse livreddende forsyninger takket være jeres støtte.



Kvinderne på begge billeder har til ansvar for at forsørge deres børn og børnebørn. De har ikke andre midler eller mad end det de finder i baghaven. 


Hvis du er interesseret i at give en madpakke kan du følge linket her: https://www.childcare.dk/vare/madpakke-til-en-familie-i-uganda

eller hvis du ønsker at oprette et madpakkeabonnement, som hver måned hjælper de fattigste familier i området kan du følge linket her:https://www.childcare.dk/vare/madpakkeabonnement







Mandag den 9. oktober 2023 var en festlig dag i Uganda, hvor landet fejrede sin uafhængighedsdag. Dagen minder os om det historiske øjeblik i 1962, hvor Uganda opnåede frihed fra kolonimagten. Storbritannien havde kolonimagten i landet i ca. 68 år.

Fejringen var fyldt med farverige parader, kulturelle begivenheder og nationale sammenkomster.







Mvh.

Rikke