torsdag den 22. maj 2014

Rukungeri

I dag tog Emeli og Kathrine med Gavin til Rukungiri Primary School.

På vej til Rukungiri spottede vi Ugandas Nationalfugl. Emeli og Kathrine var helt oppe og køre og bad Gavin op at stoppe og køre tilbage. Det var første gang at de så den og den er bare så fantastisk.


Vi skulle aflevere skolematerialer til skolen. Imens Gavin gjorde det, lavede vi først en video af et sponsorbarn på skolen. Videoen viser sponsorbarnet, skolen og også barnets hus og familie. Efterfølgende tog vi til en Secondary School i nærheden. Her interviewede vi et sponsorbarn fra S1. Vi tog begge sponsorbørn med i bilen, for at besøge begges familie.

Det er spændende, at se hvordan forskellige børn lever. Og endnu mere spændende for sponsoren, at se sit sponsorbarn "live".

Det er fedt, at kunne give sponsoren den mulighed!

Efterladt 4-årig dreng og tur til Rukengeri

Brenda havde en aftale hos det lokale børneforsogn, som er den embedsfunktion vi samarbejder med i forbindelse med placering af børn og genforening af børn. Vi arbejder på at få genforenet så mange børn som muligt til deres forældre eller slægtninge, men når man taler om anbragte børn, der skal genforenes, er det naturligvis en proces, som både tager tid og visdom.

Mens Brenda på børneforsognet kom der en dame med en ca 4-årig dreng, som hun ville efterlade. Damen var stedmor til drengen og uoverensstemmelser mellem hende og manden (drengens far) gjorde, at damen følte sig nødsaget til at efterlade denne lille, uskyldige dreng i myndighedernes varetægt. Det lykkedes ikke for nogle af de tilstedeværende at overbevise stedmoderen om, at det var i drengens bedste interesse at blive boede hjemme. Denne kvinde var meget afklaret om, at hun ikke ville have drengen med hjem igen. Drengenes biologiske mor var kendt af myndighederne, for hun har andre børn anbragt og er en meget ustabil kvinde, som er voldsomt alkoholiseret. Så enden på det hele blev, at UCC fik ansvaret for Marvin, som indtil videre er anbragt på babyhjemmet. Marvin var stor nok til at forstå situationen, så han var ked af det, græd og sagde at han hellere ville hjem. Lille pus... tænk sig, at blive forkastet på den måde. Heldigvis tøede han lidt op da han fik et måltid mad og blev taget sig godt af vores praktikant, Melissa, som opmuntrede ham med nogle små sjove aktiviteter og en lille gave (en kuglepen!)

Marvin sammen med hans stedmor og hendes eget barn - nu bliver Marvin revet væk fra hans familie og den hverdag, han kendte

Ruth og Marvin på børneforsorgets kontor

Marvin kom grædende ud på babyhjemmet...

Nogle af de store børn var lige kommet hjem fra skole, så de nød et måltid mad i køkkenet

Børnene hilser på Marvin, mens han spiser 2 store portioner af mama-Roses' gode mad

Vi har brug for 2 faddere til Marvin, som hver betaler 170 kr om måneden. Find ham under "Vælg et barn/Bliv fadder" på vores hjemmeside og meld dig som fadder for ham - eller spørg din nabo om at blive fadder for ham!! http://www.childcare.dk/side.asp?Id=179256

Tidligt om morgenen kørte Gavin, Kathrine og Emeli afsted til skolen Aunt Elvi i Rukengeri, som ligger i det vestlige Uganda 5 timers kørsel fra Masaka. Der skulle afleveres skolematerialer, onlinegaver og laves film af 2 fadderbørn. Sidst vi havde et team afsted til Rukengeri (før skoleferien) optog de faktisk de selv samme film, men pga virus på kontorets pc'er, fik vi slettet filmene så snart vi forsøgte at overføre dataerne fra videokameraet til pc'en. Så det var en ommer... men dejligt endeligt at få styr på det. Og pc'er er der også kommet styr på, så uheldet forhåbentlig ikke sker igen.
(billeder fra Rukengeri bliver lagt ud senere)

/rj