fredag den 23. juni 2017

Planlægning af nyt børnehjemsbyggeri

Sikke en dejlig formiddag med gensyn med mange trofaste medarbejdere der har været i UCC i flere år og skønt at møde de nye ansigter der er kommet til. Vores lokale manager Moses styrer medarbejderstab og økonomi for alle grene af organisationen. Han gør sit arbejde super godt og det er faktisk hans kvalifikationer og loyalitet, der gjorde det muligt for os som familie at flytte tilbage til Danmark efter 12 år i Uganda.

Gensyn med Harriet, som har været trofast i UCC i mange år

Vi kørte sammen med Moses og Ivan til Emmanuel skolen, hvor Carsten skulle snakke med nogle lokale håndværkere, som skal igang med at bygge et nyt børnehjem på stedet. 2 firmaer i Aalborg er gået sammen om at finansiere byggeriet, som vi er meget taknemmelige og spændte på. Tak til Melsen Tech og Duelco - vi er taknemmelige og glæder os rigtig meget til samarbejdet :-)

Carsten, Ivan og Moses - et trekløver i UCC

Bygningen der er ved at blive opført er den nye skoleblok på Emmanuel...

.... som med tiden skal erstatte denne midlertidige mudderbygning. 

Richard - den lokale byggearbejder, som skal stå for opførslen af det nye børnehjem. Richard er pastor for en kirke i lokalområdet. Han er for nylig blevet enkemand, da han mistede kone og baby ved fødslen for bare 3 uger siden. Han er efterladt med 3 børn på 8, 6 og 2 år. At ansætte ham til dette job er derfor også et vigtigt led i UCCs arbejde, da mange familier 
på lignende måde bliver hjulpet gennem ansættelse.

Børnehjemmet skal opføres på jorden lige bag ved Ivan. Det ligger overfor ananasmarken og er tæt på skolenEmmanuel skolen var oprindeligt startet af en lokal politiker, som for mange år siden var ansat som socialarbejder i UCC. Da han ikke længere havde ressourcer til at drive skolen solgte han den til UCC, som med glæde ville overtage skolen, som ligger lige ved siden af et stort stykke jord, som for nogle år siden var doneret af en forretningsmand fra Grønland. Allerede dengang var tanken, at jorden skulle bruges til ananasmark og børnehjem. Ananasmarken er en realitet - og det bliver børnehjemmet også snart :-)

Ivan er en af søjlerne i UCC. Vi mødte ham i 2008, hvor han var ansat som vagt i UCC. Han var uddannet lærer, så han fik senere job på en af UCCs skoler. Der så vi hans stabilitet og karakter, så han er nu leder af både Gods Grace skolen i fiskerlandsbyen og Emmanuel skolen. Han gør sit arbejde super godt og han er en af dem vi er meget taknemmelige for at have med på holdet, og vi er slet ikke i tvivl om, at han er den rette til at supervise både skole, landbrugsprojekt og det kommende børnehjem. Landbrugsprojektet har pt 43.000 ananas planter (måske minus de 2 ananas vi fik med hjem). Derudover er der plantet majs, bønner og søde kartofler nok til at bespise skolens elever.

Ivan foran ananasmarken, som bliver udsigten fra børnehjemmet

På besøg i P4 på Emmanuel 

Esther som lige har afsluttet 4. kl fik en plads i P4, hvor eleverne er jævnaldrende med hende 

P2 - jeg kunne genkende noget af børnenes tøj, for det var det jeg pakkede som donation fra Klarup og Gistrup da Carsten var i Uganda for nogle få måneder siden. Dejligt at se at børnene er glade for det

Drenge er drenge - og verden over sparkes der til en bold i pauserne

/ruth