torsdag den 15. maj 2014

Lake Nabugabo med White Angel

I dag gik turen til Lake Nabugabo med alle børnene fra de 3 børnehjem ved White Angel skole. Vi mødtes med dem i "Green Shop", hvor børnene fik lov til helt selv at vælge 4 stykker tøj, som DE gerne ville have. De hyggede dig så meget og bagefter fik de en is. Nogle af børnene gemte deres is, fordi de gerne ville nyde det senere og måske ikke ved hvornår de får is igen.

Glade David, som stolt har udvalgt noget tøj, som han kan lide

For mange af børnene var det deres første tur til Masaka by og de nød meget at få lov til at komme ind i en rigtig butik - og ovenikøbet selv vælge noget tøj

Emeli og Kathrine, som selv er faste kunder i denne genbrugsbutik, havde dagen forinden forhandlet prisen, så børnene kunne få så meget som muligt ud af de penge der var doneret til dagens udflugt

Børnene var meget glade for at være kunder i Green Shop

Bagefter gik turen mod Lake Nabugabo. Da vi ankom fik vi at vide, at bølgerne var vilde og børnene kunne ikke bade. Vi trodsede bølgerne og gik i vandet (da Emeli og Kathrine kan svømme) og børnene elskede det. Aida var så glad, at hun råbte "Im free". Selv mødrene sprang i vandet! Desværre blev den gode stund i vandet afbrudt af en kobra, som havde fundet vej til bølgerne. Lidt skræmmende!

Hygge i vandet i Lake Nabagabo


Ivan

Kato eller Waswa? En af mødrenes egne tvillinge-drenge - og er man tvillingedreng i Uganda hedder man altid Kato og Waswa. Sådan er det bare!

Slangen i vandet, som selvfølgelig tog en stor del af hyggen væk

Efterfølgende gik vi op og spiste lækker mad, som mødrene havde medbragt. Der var enorme mængder brune ris med oksekød og kål. Så lækkert! 
Imens vi sad og spiste, fik vi besøg af 10 æsler. De stod bare lige ved siden af os. Det er simpelthen så mærkeligt og sjovt og det kan kun ske i Afrika! :-)

Frokost-hygge

Kabanda Herbert

Efter mad gik turen mod Masaka for at sætte Emeli og Kathrine af og derefter White Angel. Det var helt fantastisk at kunne give børnene lov til at se noget nyt og spændende. Noget de aldrig har set før. 
Det er ligesom sidste tur med babyhjemmet - så vildt at så simpel en oplevelse kan vække så megen glæde.

/ku