lørdag den 3. maj 2014

Et succesfyldt babyhjem er et tomt babyhjem?

Det kan måske diskuteres, men en ekspert i børnehjem og nære tilknytninger udfordrede mig for et par år siden, da hun sagde: "Et succesfyldt babyhjem er et tomt babyhjem." Det det handler om, når man har et børnehjem er nemlig, at opbygge relationer for børnene, så de kan blive genforenet med deres familiemedlemmer eller så de kan få en ny plejefamilie. Det er altsammen noget vi har arbejdet fokuseret på indenfor de seneste år. De fleste børn, der har fået en plejefamilie, er kommet i pleje i ugandiske familier, så derfor er det også vigtigt, at børnene på babyhjemmet oplever, hvordan hverdagen er i en almindelig familie fremfor kun at kende hverdagen i en institution.

Evas sammen med hendes far. Evas' mor døde under fødslen, så faderen magtede ikke at tage sig af hende, når han samtidig var efterladt med den øvrige børneflok. På sigt er det planen, at Evas skal flytte hjem igen

I dag startede vi så for første gang en hel uge med et tomt babyhjem. Alle mødrene har inviteret forskellige børn med hjem til deres egne familier, hvor de skal være på ferie i en uge. Det var nogle glade og spændte børn der stod klar på babyhjemmet i deres fineste tøj, da jeg kom for at køre dem hjem til deres ferie-familier.

Winnie og Beatrice foran Winnies hus

Nicholas og William skal på ferie hos Winnie og hendes mand

Beatrice har inviteret Fred og Timothy på ferie i sit hjem, hvor hun bor sammen med hendes 2 børn og hendes niece, som hjælper Beatrice med at tage sig af børnene her i skoleferien

Hope synes at køreturen var noget af ef fest! Hun skal på ferie hos Sharon

Joanna sammen med ferieglade Dorcas og Mutyaba

Rose sammen med Winnie og JB, som er meget spændte på at komme på ferie hos hende

Rikke og Ida var også på babyhjemmet om eftermiddagen, hvor Rikke var vidne til et af de mirakler vi har ventet på - nemlig at se Yasin gå af sig selv!! Tak til Rikke for den store indsats du har ydet for især Yasin og Hope :-) Det er guld værd at have en kompetent pædagog på volontørholdet!

Om aftenen havde Ruth en breifing med et nyankommet team fra Douglas Collage fra Vancover, Canada. Der er ankommet et team på 10 studerende som skal bo hos os de kommende 10 uger. De 2 af de studerende skal i praktik på babyhjemmet 5 uger hver, så det glæder vi os til.

/rj