mandag den 29. september 2014

UCC "give away ceremony" i Rukungiri

I weekenden blev der holdt "give away ceremony",  i det vestlige Uganda, hvor Emily, som er socialarbejder og lærer på Aunt Elvi Mikkula school, var hovedpersonen.
"Give away ceremony" er en afrikansk før-bryllupsfest, som holdes dagen inden at parret skal giftes i kirken. Normalt er det den kommende bruds forældre, som afholder denne ceremoni dagen før, for at "give" deres datter væk. Selve brylluppet dagen efter, vil typisk blive afholdt af gommens forældre.
Til denne kæmpe "give away" var der 1000 gæster, hvor Sara, Joan, Johanne og Malene var iblandt disse gæster, men fik dog også æren af at være Emilys brudepiger sammen med 12 andre afkrikanske piger - rigtig god oplevelse!!
Emilys forældre forlangte at Emilys kommende mand, Dan, skulle være hende tro, tage sig godt af hende, da skilsmisse ikke er velset i Uganda. I gave fik de bl.a. en ko, fire geder og 25 høns.


Voluntørerne og Joan er her i gang med de helt store forberedelser til ceremonien. Der var store krav, som der skulles leves op til - fint skulle det være!


Der blev serveret lækkert, afrikansk mad og sodavand som skulle indtages før selve festen gik igang.Den kommende brud, Emily, som var flot klædt på i den traditionalle kjole sammen med JoanJohanne, Malene og Joan som havde lejet de traditionelle vest ugandiske kjoler.
Joan og voluntørerne er nu klar til "give away ceremony"
Emily og hendes bror, Cowboy, skærer her brudekagen. Traditionen her er, at broderen skærer kagen sammen med bruden, mens der bliver sprayet konfetti ud på bruden, som også ses på billedet.