lørdag den 24. juni 2017

Uddeling af tøj og håndklæder på White Angel børnehjem

Joan og jeg kørte til White Angel børnehjem, hvor vi ville bruge lidt tid sammen med børnene og give dem tøj og håndklæder, som vi har haft med fra Danmark. Der er ikke skoleferie i Uganda lige nu, så vi tænkte at vi hellere måtte komme afsted på en lørdag, så børnene var hjemme.

Joan har styr på alle navne: Susa, Andrew, Aishia, Prossy, Allan, Jane osv osv

Paul - en speciel dreng på Wa-børnehjem. Han er mentalt retarderet og han er en meget stor udfordring for mødrene. Han havde heldigvis en god dag i dag. Vi håber på sigt at vi kan finde et sted hvor han er bedre anbragt og kan få mere hjælp, men det er desværre svært i Uganda. 

Vi havde en super hyggelig eftermiddag derude. Børnene og mødrene var glade, snaksaglige og taknemmelige. Efter at vi havde hilst på alle børnene udenfor - og husket alles navne, gik vi indenfor med pigerne og delte tøj ud til dem. De 8 piger fik hver en kjole, et par bukser, 2 bluser og strømper, underbukser og bh'er. Mange af pigerne er i puberteten og de har virkelig et stort behov for at blive forsynet med godt undertøj, så de var meget glade for det de fik i dag. Og jeg kan hermed give opfordringen videre om, at man er meget velkommen til at donere undertøj til børn og teenagere i vores tøjcontainere i Klarup og Gistrup, hvis man tilfældigvis bor i nærheden! Der falder altid i rigtig god jord og der er mange der mangler undertøj.

Pigerne prøver kjoler

Nogle af pigerne i de kjoler de har valgt - efterfølgende fandt vi nogle toppe til at ha' under de kjoler der ikke helt passede, men de fik de kjoler de selv bedst kunne li'

Pigerner er klar til at vælge underbukser efter at de har fået bh'er. 

Pigerne var meget glade og taknemmelige. Tøjet er medbragt af donationer fra tøjcontaineren i Klarup og Gistrup + noget er indsamlet af en fadder på Fyn. Tak til alle der har doneret - noget sendes direkte til Uganda, mens andet sælges for at indsamle midler til projekter

Drengene fik efterfølgende lidt tøj, men der var kun ca 2 stykker tøj til hver, for jeg havde fuldstændig glemt, at de var så små at at de nærmest allesammen havde ca samme str (ca str 10 år). Men vi fandt heldigvis noget til dem alligevel og det blev de meget glade for. En af de drenge der har boet på børnehjemmet for et par år siden, Patrick, var tilfældigvis på besøg i området, så vi inviterede ham ind for at få noget af det store tøj. Det blev han meget glad for og vi var selvfølgelig også meget glade for at se Patrick (ca 20 år gammel). Han har været meget igennem i sit unge liv. Vi fandt ham på gaden et af de første år vi boede i Uganda og en volontør fik ham indlogeret på børnehjemmet. Han var faktisk ret dygtig i skolen og havde på et tidspunkt en drøm om at blive læge. De sidste par år han boede på børnehjemmet blev han afhængig af euforiserende planter. Efter mange samtaler, advarsler og forsøg på at få ham afvænnet på et rehabiliteringscenter måtte vi desværre opgive at have ham boende på børnehjemmet. Selvom han har haft alle de problemet at kæmpe med har han altid været en skøn knægt og han fik også nogle opmuntrende ord med på vejen om, at han altid har været en omsorgsfuld storebror for alle de andre børn på børnehjemmet. Det var dejligt at se at han havde det godt (jeg glemte desværre at ta' et billede af ham).

Drengene var glade for det tøj de fik. Jeg tror de fik 2 stykker tøj hver + strømper

Her tog vi et billede af drengene sammen med mig, så jeg kan huske hvilke tøjstørrelser der skal pakkes næste gang. 7 drenge der bruger ca str 10 år, så der er rift om lige den størrelse-

Paul var meget glad og begejstret for hans nye t-shirts. Han er svær at give tøj til, for han ødelægger det meget hurtigt.

Vi har modtaget et kæmpelager af helt nye tekstiler fra et firma i Aalborg, så denne gang har vi pakket en del kufferter med det. Vi gav derfor alle børn og mødre et nyt håndklæde, som de blev meget glade for. Tak til Daarbak (www.daarbak.dk)

Joshua, Kato og Waswa hjælper med kufferten med håndklæder

Joan deler nye håndklæder ud til alle også mødrene og Pastor Paul, som er drivkraften på stedet

Tak for håndklæder Daarbak

Glade og meget taknemmelige børn

Esther og Elias har brugt dagen sammen med deres gode og meget savnede canadiske venner, så de var allesammen super glade for at se hinanden igen :-) Miriam har ikke rigtig nogle venner her i Uganda, for hendes gode veninde er rejst tilbage til England, så hun brugte dagen på at se en Baby Boss og plaske rundt i poolen.

Esther og hendes veninde Mazzy

Elias og hans bedste ven Finn

Aftensmad på Café Frikadelle (et indkomstgenererende projekt startet af UCC)

/ruth