fredag den 19. januar 2024

Krisehjælp til Udsatte

Vi vil gerne opdatere jer om en hændelse, der for nylig fandt sted her i Masaka-distriktet, hvor Uganda Child Care arbejder.


Lige op til jul blev Uganda Child Care kontaktet af de lokale myndigheder i Masaka-distriktet. Vi har et langvarigt samarbejde med myndighederne i området og har arbejdet sammen i mange år.

Desværre stod området over for en ekstraordinær situation, hvor de lokale myndigheder opdagede en menneskehandel, der involverede omkring 100 børn og 35 voksne. Disse børn og deres forældre var blevet lokket med løfter om gratis skolegang og et økonomisk tilskud. Menneskehandleren, der udgav sig for at være en katolsk nonne, blev identificeret, men flygtede, da myndighederne blev involveret. Den præcise hensigt med denne menneskehandel er stadig ukendt, men det var ikke relateret til sponsorer eller penge.

Uganda er et økonomisk udfordret land, hvor desperationen for at forbedre ens egen livssituation, især for ens børn, er overvældende. Heldigvis blev denne menneskehandel opdaget. Efter at myndighederne blev involveret, henvendte de sig til Uganda Child Care og anmodede om en donation til mad til de børn og voksne, der midlertidigt blev indkvarteret på et center. Disse mennesker manglede mad, vand og de mest grundlæggende fornødenheder, inden de kunne vende tilbage til deres hjemsteder.

Uganda Child Care reagerede hurtigt og leverede mad til den berørte gruppe. Disse børn og voksne var naturligvis chokerede, nervøse og bange. Vores donation støttes af vores projekter i Danmark, herunder genbrugsbutikken og Klarup lagerhotel. Disse projekter giver os mulighed for at yde hjælp i sådanne forfærdelige situationer lokalt.


Vores tætte samarbejde med myndighederne giver os også mulighed for at forstå situationens udvikling og identificere, hvordan vi bedst kan hjælpe dem, der er mest udsatte i vores lokalsamfund.

Vi vil gerne takke jer alle for jeres fortsatte støtte, der gør det muligt for os at gøre en forskel i livet for de, der har mest brug for det.


Socialarbejder, Walter, leverede maden til den udsatte gruppe.