fredag den 23. maj 2014

Fredag i Sango Bay

Fredag tog Emeli og Kathrine til Sango Bay med Beatrice, Ronni, Mary, Sara x2, Melissa, Elena og Christina og to lægestuderende fra England.

Da vi ankom til lægeteltet var der som sædvanligt fyldt op med mennesker. 


I dag var en utrolig effektiv dag. Vi var mange mennesker, men alle lavet noget og gjorde det muligt for lægerne at hjælpe flest syge. 

Sara sad ved et bord og havde Mary til at oversætte for hende. Ved et andet bord sad den anden Sara og havde Christine til at oversætte for hende. Beatrice kan godt de forskellige sprog de snakker i campen og havde i stedet Melissa og Elena til at hjælpe hende at knække og pakke piller osv.Emeli og Kathrine stod sammen med den ene lægestuderende ved “malaria-bordet”. Her tog vi kun malariatests og sendte patienterne videre til lægerne med svaret fra testen.

David hjælper denne meget syge piger, som havde alt for lavt blodsukker og diarré.
Til sidst gik den anden lægestuderende rundt i teltet tog temperatur og lyttede til lunger og hjerte - på den måde kunne han sende de slemmeste tilfælde til malaria-bordet, så de hurtigt kunne få hjælp. Ronni hjalp med at oversætte ved malaria-bordet og generelt i teltet, hvor den lægestuderende undersøgte patienterne.


Denne arbejdsmetode fungere helt fantastisk. For første gang var teltet næsten tomt, da vi pakkede sammen og tog hjem. Det var rart ikke at skulle efterlade 30 mennesker med malaria, hoste, diarré osv. Melissa gik på et tidspunkt ud i lejren, for at finde en mand, som skulle have en bakke æg. Melissa var rundt i lejren for at finde ham. Det var svært, da der ikke er mange der forstår engelsk. Til de familier hun mødte på sin vej (men som ikke var mandens familie), gav hun dem en pose mel. Da hun endelig fandt manden, var han desværre lige så syg som forrige fredag. Men han blev glad for gaven og besøget. 

Den syge mand som Melissa gav æg. 
Det er også bare rigtig dejligt, at se hvor meget det gør for Ronni. Han stråler og egner sig så godt, til at oversætte i Sango Bay. Han kan så mange sprog og får virkelig brugt dem derude. 


Til slut vil vi også sige, at vi ser færre patienter med diarré og vi antager, at det må skyldes det rene vand. Så det er jo fantastisk at se, hvor stor betydning det har. 

Vi ser frem til næste fredag, så flere kan blive behandlet i Sango Bay.