søndag den 25. maj 2014

Kirke og underernærede tvillinger

Dagen startede med en gudstjeneste i Family Church, hvor vi bl.a havde besøg af en reggie-sanger, som gav et par numre til menighedens store fornøjelse.

Hope og Mama Rose. Når først Hope er kommet på benene er hun hurtig og elsker at gå en tur

Ruth og Marvin mens flok så småt er ved at møde op til dagens gudstjeneste


Dagens lovsangsteam

Der gik næsten helt disko i kirken i dag, som elskede de sjove rytmer

Børnene fra babyhjemmet nød også dagens musik, så de dansede glade rundt

Ruth prædikede

Om eftermiddagen kørte Ida og Ruth ud i bushen i Kamuzinda sammen med Ronald og Pontiano. I går havde Ida mødt nogle bedsteforældre i det svenske suppekøkken, som tog sig af deres børnebørn, et tvillingepar på 4 mdr, som så meget underernærede ud. Derfor kørte vi ud til familien, så vi kunne finde ud af hvad vi kunne gøre for at hjælpe dem. Heldigvis fandt vi moderen sammen med børnene og bedsteforældrene, så det var meget positivt. Men børnene var så små, at selv tøjet til for tidligt fødte var stort til babyerne. Men det værste var dog at den mindste baby, som vejede knap 2,3 kg havde nogle grimme sår ved halsen og var dehydreret. Så efter lidt snak og et forsøg på at give babyerne flaske kørte vi til en læge i lokalområdet, som anbefalede, at vi kørte dem på hospitalet, så moderen kunne blive indlagt med børnene. Det gjorde vi så, så nu er de indlagt på afdelingen for underernærede børn, hvor de vil bliver fulgt nøje.

Bedsteforældrene med den ene baby, Waswa

Ruth forsøger at få nogle dråber mad i Waswa, som kun vejede 2,3 kg - han er 4,5 mdr gammel

Kato, som er den sundeste af babyerne, men han er også underernæret. Vejer 2,9 kg

Ida sammen med Waswa, som elskede at holde hovedet højt opppe! 

Waswa 

Mama Nalonge, som man hedder når man er mor til tvillinger, med drengene som har de klassiste tvillinge navne Waswa og Kato

Vi vil gøre hvad vi kan for at hjælpe denne mor og hendes tvillinger i en periode, for moderen er ung og har tydeligvis brug for støtte og opmuntring. Skriv til os hvis du har på hjerte at hjælpe med et engangsbeløb eller evt et fadderskab (dog ved vi ikke hvor længe vi har kontakt med børnene, men formodentlig til de er livskraftige).

/rj