onsdag den 4. juni 2014

Tvillingerne, trafikulykke mm

Brenda, Ruth og Melisa kørte ud på hospitalet for at besøge tvillingerne på afdelingen for underernærede børn. Vi havde håbet på at se en bedring i Waswas tilstand, men da vi så den lille baby var hans tilstand faktisk forværret. Han var ikke begyndt at tage på i vægt, han viste stadig ingen interesse for at få mad, sårene på hans brystkasse var forværrede, han var meget tør om munden og hans tunge var fuld af sår og rifter.

Den meget lille og skrøbelige Waswa havde det tydeligivs ikke godt

Kato havde det væsentligt bedre

Ruth giver mama Nalongo tøj og bleer til babyerne, som er doneret fra Danmark

Vi var bange for, at han måske ikke kunne overleve. Hans blodprocent har været helt nede på 0,3 så det var nok et mirakel, at han stadig var i live. Sent om aftenen skete det vi havde frygtet, Waswa magtede ikke at kæmpe for livet - han døde.

Waswa forsøger at drikke mælk, men han var stadig ikke særlig interesseret i at få mad

Under besøget på afdelingen for underernærede børn uddelte vi tøj primært fra "Ej Sikke Lej" til alle børnene. Det blev mødrene super glade for og vi var glade for, at vi kunne skabe lidt glæde i en ret trist hverdag. De familier der har børn indlagte på denne afdeling bærer tydeligvis præg af, at de simpelthen ikke har nok mad til deres børn.

Nogle af de underernærede børn i tøjet fra Ej Sikke Lej

 Denne dreng fik en striktrøje fra strikkeklubben i Ullerød


Vi fandt ud af at denne søde pige, Joan, har boet på denne afdeling i 8 måneder og at det fungerer som hendes hjem, da hun er forældreløs og sygeplejerskerne har valgt at beholde hende der. Vi fik ondt af pigen, fordi det ikke er et ordentligt hjem og fordi hun bliver udsat for smitte af mange sygdomme på denne afdeling. Vi har nu bedt myndighederne om at undersøge, om hun bør blive anbragt på et børnehjem eller komme i familiepleje i stedet for at bo på et hospital

Da Mama Harriet var på vej tilbage på arbejde efter hendes frokostpause blev hun involveret i en trafikulykke. 2 boda-boda'er (knallerter/motorcykler) stødte sammen og Mama Harriet faldt med holdet ned i jorden samt fik nogle skrammer på kroppen. Hun blev strakt kørt til skadestuen og blev efterfølgende indlagt på hospitalet til observation. 

Om eftermiddagen havde Brenda, Kezia og Ruth en flok af drengene fra babyhjemmet på hospitalet til undersøgelse af forskellige sygdomme. Selvom det var en lidt kedelig tur nød drengene alligevel "udflugten".

Godfrey, Mutyaba og Edison - 3 brødre der for nylig er blevet genforenet. 

Derengene havde det sjovt med selv at prøve at tage billeder

Glade Nicholas

Drengene hygger mens de venter

Gavin kørte til bl.a White Angel skole, hvor han også havde noget tøj med til børnene på børnehjemmene, for vi havde regnet med, at Mutyabas brødre var strørre end de var... man regner ikke med at en 9-årig og en 7-årig passer til i str 4 år! 

Så alt i alt.... en tavl dag i Uganda Child Care! 

/rj