mandag den 5. maj 2014

Et tomt babyhjem = "Forårsrengøring"

Rikke har været med Jane og Hellen på det efteraldte Babyhjem idag. Rikke sorterede i børnenes legetøj mens Jane og Hellen gjorde hele babyhjemmet grundig rent. Jebale Ko bar nnyabo!! UCCs stuepiger gør virkelig et godt arbejde selvom de ofte har de sure opgaver.

Hellen

Kaos i fællesrummet

Jane pudser vinduer

"Uden mad og drikke dur helten ikke."

Styr på rodet...

Møde med UNICEF

I dag har Emeli og Kathrine været til møde med UNICEF. Vi skulle finde ud af, hvordan vi kan få fragtet knap 5000 sko ud til Sango Bay og ikke mindst hvordan de skal uddeles.

I skrivende stund har vi indsamlet 23.906 kr og det betyder at vi virkelig snart er i mål. I kan følge med i opdatering af sko-projekt på "Nofilter" på facebook. Vi er alle meget stolte over, hvor fantastiske folk er til at støtte projektet og ikke mindst Sango Bay. Det er derfor også meget vigtigt for os, at folk ved hvor seje de er!


Vi lagde ud med at mødes med to herrer fra UNICEF. Vi snakkede om Sango Bay og om sko-projektet. Vi fik at vide, at det ikke var UNICEF der stod for uddeling af mad og derfor ikke kunne hjælpe os på den front. Vi blev meget chokerede over, at de fx ikke vidste noget om hvor slemt det stod til for menneskerne i lejren rent helbredsmæssigt. De vidste heller ikke, at vandforsyningen stadig ikke fungerer. Det var skræmmende for os, at se at de faktisk havde stolet på at tingene var i orden - fordi andet ikke var blevet sagt. På den måde var det også fedt, at kunne være med til at oplyse og sætte mere fokus på Sango Bay. De lovede os, at de ville tjekke op på vandforsyningen og tage ud og tjekke Sango Bay's tilstand ud. Det var så rart, at se nogen være interesseret på den måde. Da de ikke kunne give os så megen anden information om uddeling, sendte de os til U.N. Sierra. De står for at hjælpe flygtninge i Uganda. Vi snakkede først med en dame, som ikke rigtig vidste noget om Sango Bay. På det tidspunkt var vi en smule irriteret over, at der ikke var nogen der rigtig vidste noget om Sango Bay. Vi snakkede derfor med en anden dame, som fik sat tingene i et helt andet lys. Hun sagde, at Sango Bay ikke var en flygtningelejr og mennesker derfor ikke var flygtninge - men ex ugandere. Det var virkelig mærkeligt, at sidde overfor denne dame som ingen sympati viste for Sango Bay, fordi de jo ikke var flygtninge. I vores øjne må man være en form for flygtning, hvis staten ikke giver en statsbogerskab og man dør af sygdomme, fordi der er så få læger derude og at man rent faktisk er afhængige af hjælp fra NGO'er. Og uanset hvad, så lever de et frygteligt og uværdigt liv. Så flygtning eller ej, så har de i hvert fald ikke en
levestandard som en normal ugander og de fortjener 100% al hjælp.

Sådan her ser det ud, når der er læger i Sango Bay.
Alligevel har det givet rigtig meget mening, at snakke med alle der her forskellige mennesker. Jo flere der hører om Sango Bay, jo bedre. Det har også gjort os endnu mere begejstrede for at hjælpe dem og at der er kommet så mange penge ind til sko, gør det blot muligt. Vi håber på, at vandforsyningen snart kommer i orden, da det vil mindske mange sygdomme derude. Og som vi sagde til UNICEF "they will get shoes and clean water!". Og så svarede UNICEF-manden fint "thats the right spirit". Vi håber og beder til, at det vil lykkes.