torsdag den 27. februar 2014

To nye tandlægeassistenter og flere rådne tænder


Hej alle! I dag var det så Kathrine og Emeli’s tur til at tage med tandlægen Patricia, og turen gik til skolen Rhemah! Efter at have pakket udstyr ud, balanceret bordene og tandlægestolen på den ujævne jord, gik vi i gang med den første patient. En 2-3-årig lille pige ved navn Massey blev bedøvet og hevet sin tand ud. Vi fandt hurtigt ud af, hvor stor forskel der er på voksen- og børne-gummer, da en mandlig lærer fra Rhemah skulle have revet sin tand ud.
 
Lidt hygge inden dentist-duty
 
 
 Efter over en halv times arbejde med 5 forskellige instrumenter, en træt tandlæge og tre skrækslagne unge (Emeli, Kathrine og Gavin) måtte Patricia stoppe efter at have fået det meste af tanden ud. Det var en meget lærerig oplevelse, hvor vi både lærte om krogede rode, gummernes farve efter bedøvelse og hvordan tandkødet heler efter en udtrækning. Den tapre patient gik derefter derfra taknemmelig. Det var så spændende at følge Patricia, som var så engageret, pædagogisk og kærlig. Når børnene skulle have lokalbedøvelse med en stor nål, som vi diskret prøvede at skjule indtil den kom op i munden, var Patricia god til at fortælle hvor tapre de var. Vi var glade for at kunne stå på sidelinjen med enten blodige instrumenter eller en hånd på deres skød.
                      
Nogle af børnene havde ventet i op til et år og var i store smerter. Deres tænder kunne være så rådne, at der kun var en lille smule rod tilbage, der bare skulle graves op med en elevator, hvilket ikke var et kønt syn… Ellers havde de store huller, som havde efterladt hule fordybninger i tanden. Børnenes tand-tilstand var så ringe, grundet infektioner i tandkødet, at tænderne ofte knækkede i forsøget på at rive dem ud.

                 

Dagen sluttede efter at have tilset 20 patienter og trukket 32 tænder ud, og vi kunne gå derfra med stor tilfredshed efter en skøn dag med tandlægen Patricia, Gavin og sygeplejersken Kezira. Vi har fået overskredet mange grænser, krummet tæer, holdt svedige hænder, og set mange glade ansigter! Vi har helt klart fået mere respekt for tandlæger og større glæde for vores sunde tænder!   
   Tandlægeassistenten ved udstyret!                                 To små nysgerrige børn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar