torsdag den 18. maj 2017

Besøg på keramikværkstedet 'Vision For Africa Pottery Workshop' i Mukono


Hele tirsdag tilbragte Joan og UCC's to volontører, Benjamin og Pernille på at besøge et keramik-projekt i distriktet Mukono nær Kampala. Muligheden opstod efter en dansk kvinde (Kate) med bopæl i Kampala for noget tid siden besøgte Café Frikadellen og samtidig lagde mærke til UCC's kunsthåndværksbutik. Med kendskab til keramikværkstedet i Mukono tænkte hun, at det eventuelt kunne have interesse for UCC også at sælge håndlavede keramikprodukter i butikken.

Projektet er opstartet for år tilbage af en østrigsk kvinde, som gennem årene har oplært unge mennesker i færdigheder inden for keramikkens verden.

Det var en meget stor oplevelse for holdet at besøge projektet, hvor unge og meget dygtige keramikere mestrer at udfærdige smukke lertøjsprodukter lige fra kopper, krus, skåle, fade mv. til store havefigurer og blomsterkrukker.


Keramiker Karen forklarer om de forskellige arbejdsprocesser ved bearbejdning af leret.

Leret sies.

En dygtig keramiker dekorerer et lerfad.

Karen viser et eksemplar af en hønefugl af ler.

Hos dagens dygtigste keramiker ved navn Winnie, indkøbte Joan og holdet et parti af både skåle, fine sukkerkrukker m/låg og andet til salg i butikken hjemme i Masaka.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar