torsdag den 29. maj 2014

Tvangsfjernelse af 2 drenge

I vores forsøg på at opsøge familiemedlemmer til de børn, der pt er anbragt på babyhjemmet, fandt vi frem til Mutyabas familie og det viste sig, at hans 2 storebrødre ikke har haft det godt. Faderen er temperamentsfuld og har ikke engang formået at forsøge sin familie med mad. Selvom han ikke selv kan skaffe midler nok til det daglige brød, har han tilmed nægtet at hans kone skulle arbejde, for det synes han ville være pinligt.

Mutyabas storebrødre, Godfred og Edison

I samarbejde med børneforsognet og de lokale myndigheder besluttede vi derfor, at Mutyabas storebrødre, Godfred og Edison, også skulle anbringes på babyhjemmet. Så i dag kunne vi endelig komme ud for at redde de 2 drenge, som har haft elendighed nok i deres unge liv. De er omkring 7 og 9 år gamle, selvom de ligner et par drenge på omkring 5 år. De har nu brug for kærlighed, et værdigt liv, god næring og skolegang. Drengene har endnu ikke fået muligheden for at gå i skole, da børnene har været holdt hjemme, så de kunne arbejde. Da vi kom derud for at hente børnene var det f.eks godt igang med at stå for madlavningen som bestod af at tilberede et græskar til dagens måltid.

En lokal embedsmand, vores socialarbejder Brenda og børneforsorgens leder taler med drengene

Drengene sov her - uden tæppe, og som det ses regner det ind

Godfred og Edison

Drengene var igang med at lave dagens mad, som bestod af kogt græskar

Begge drenge har brug for fadderskaber (2 fadderskaber á 170 kr pr barn). 

Godfrey og Edison blev kørt ud til babyhjemmet, hvor de blev mødt af deres lillebror, som naturligvis ikke kunne huske dem, men de huskede godt, at de engang havde en lillebror.

Mutyaba mødre hans storebrødre, men det kunne han ikke rigtig forholde sig til

Gavin kørte til Rhema og Matale, hvor han afleverede onlinegaver mm.

Eleverne på Rhema løber ind i klasselokalet, fordi det begyndte at regne

/rj

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar