torsdag den 10. april 2014

Førstehjælpskursus i P6

I dag tog Emeli og Kathrine på boda til Victorious School. Skolen ligger i Kyabakuza, hvor børnene fra babyhjemmet også går. Vi har arbejdet på vores førstehjælpskursus og fået hjælp af Kezia, da vi blev nødt til at vide hvordan førstehjælp foregår i Uganda. Fx har alle jo ikke vat og sprit eller rent vand til rådighed. Det er derfor et super spændende projekt, at finde ud af hvordan førstehjælp stadig kan fungere og hvordan børn kan lære basal hjælp.

Vi havde valgt at lave plancher, da man let kan have dem med rundt og så har de heller ikke lige har en projektor til rådighed. Vi fandt også ud af, at plancher ikke er det der bliver brugt mest i undervisningen. 

Vi kom til skolen kl. 11 og der gik en halv times tid før vi kom i gang. Socialworkeren, Jennifer, som er volontør, oversatte for os. Vi sad i skolens kirke og foran os sad der 40 P6-elever. Lidt nervøse var vi… 


Vi lagde ud med at fortælle om blødninger. Vi forsøgte så vidt muligt, at involvere eleverne hele tiden. Hver gang vi havde fortalt noget, spurgte vi eleverne hvad de havde forstået ved det, eller stillede spørgsmål til det vi selv sagde og selvfølgelig om alle var med. 

Kezia fortalte os hvordan man kan lave vand med vand og salt, til en dehydreret person.
"Dehydrated" er et relevant emne, da børnene i Uganda slet ikke drikker lige så meget vand som vi gør - og her er dobbelt så varmt som i Danmark. I Danmark er der utrolig meget fokus på at man skal drikke mindst 2 liter vand. Men her er det lidt en joke, når de ikke nødvendigvis har adgang til vand og hvis de har, så er det måske ikke engang rent. 


 Da vi fortalte om aflåstsideleje havde vi valgt, at vi ville demonstrere det. Så ned på gulvet med Kathrine og så var børnene helt oppe og køre. Da vi havde vist og fortalt om aflåstsideleje, fik vi børnene til at finde en makker og komme op og vise det for hinanden. De var helt vilde med det - det er nok ikke så tit de bliver inddraget i timerne på den måde! 

 Man kunne fornemme at de virkelig lyttede med under hele kurset. Ikke som derhjemme, hvor vi personligt selv har siddet og halv sovet til det obligatoriske førstehjælpskursus til kørekort. De sad også og skrev noter til og de var så gode til at række hånden op. Man skulle dog lige vænne sig til, at de rejser sig op når de siger noget. 


Vi afsluttede kurset med, at samle alle børnene rundt omkring os for at evaluere. Noget som de nok heller ikke gør. Vi tvivler på, at de bliver spurgt hvad de synes om noget der drejer sig om skole. I starten var de ikke meget for at sige noget selv og sagde i stedet for hvad de havde lært. Efter en tid begyndte de langsomt at turde sige noget. Faktisk overraskede de os helt vildt, da nogle af dem foreslog at vi en anden gang kunne fortælle om mund-mund og at man også kan bruge sprit til at rense med. Wow. De ting havde vi faktisk undladt fordi vi troede, at de måske slet ikke ville forstå det. Så det var jo en glædelig overraskelse! Og vi glæder os til at tilføje de ting til kurset. Vi glæder os sindssygt meget til, at lære mange flere førstehjælp. I dag har været en helt fantastisk dag. Vi har virkelig følt, at vi har hjulpet nogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar