tirsdag den 11. februar 2014

Besøg på skole i Rukungiri

Hej alle sammen :-)

I dag tog vi, Emeli og Kathrine, med Gavin fra kontoret med til Rukungiri. Vi blev hentet kl. 6 og efter fire timer var i Rukungiri. Gavin skulle aflevere en masse sponsorgaver til de børn, som har en sponsor. Gaverne indeholder det, som sponsoren vælger til barnet. Det kan være alt lige fra Coca Cola til klip klappere. Der gøres meget ud af, at tage billeder af når børnene får deres gaver - så sponsoreren kan få billederne efterfølgende og følge med. Vi synes, at det er helt fantastisk at man kan hjælpe et barn, når man sidder i Danmark vha. ikke særlig mange penge.

Børnene elskede kameraet!

Vi blev vist rundt af rektorens datter, som var utrolig sød og snaksaglig. Det var dejligt at se hendes passion for hendes arbejde. Vi fandt samtidig ud af, at de i Rukungiri ikke snakker luganda og alt hvad vi har lært indtil videre... Ja, det kunne vi så ikke bruge der!

En ting man må give børnene, er den glæde som de udviser. Tænk at man kan blive glad for tandpasta og nye sko. Det sætter tingene lidt i perspektiv, når man samtidig tænker på om man har strøm nok på sin iPhone eller at ikke orker lave aftensmad. Deres glæde er så oprigtig og de ting de glædes over, at nogle gang de ting man kommer til at tage for givet. For vi køber jo bare tandpasta. Tanken om at man ikke kan det, er virkelig fjern for os begge. Og det er jo fordi, vi har et helt andet liv. Nogle gange skal man bare lige huske, at man faktisk har det rigtig godt!
Børnene får sponsorgaver, som Gavin havde medbragt. Smilene er guld værd!

Imens vi var derude, filmede vi og tog billeder, som vi skal bruge til at lave en profil af skolen. Denne profil er til de besøgende på hjemmesiden og til de sponsorer, der har børn gående på denne skole.
Vi håber på, at vi skal med ud på mange flere skoler under vores ophold. Det er virkelig spændende, at møde nye mennesker, se en masse børn der er glade for at gå i skole og se, at det virkelig kan betale sig at betale 150 kr og sponsere et barns skolegang!


Tre af de børn, der har fået sponsorgaver fra deres sponsorer i Danmark. 


De gør utrolig meget ud af, at lave kreative tegninger på skolen. Noget vi synes man godt kunne gøre i Danmark! 

Gode regler og råd til lærerne!

- Emeli og Kathrine. 

1 kommentar: