tirsdag den 5. januar 2021

Year rapport from Child Care


Please choose translation at the right side of the blogKære venner faddere og sponsorer

Allerførst vil jeg ønske alle et rigtigt godt nytår 2021.

Året har været en mærkeligt år men også vanskeligt ikke bare i Uganda, men overalt. Da coronaen ramte os alle tænkte vi først: åhh nej, nu vil mange stoppe deres fadderskaber og hjælpen til børnene - men vi bliv meget positivt overraskede. Faktisk så kom nye faddere til og mange har hjulpet familier som i Uganda har været virkeligt hårdt ramt.

Fiskerlandsbyen oversvømmet

Fiskerlandsbyen hvor vi havde en stor skole blev oversvømmet af Victoriasøen som gik over sine bredder. Alle familier i landsbyen boede med vand i deres huse og måtte til sidst flygte væk fra byen. Vores skole måtte vi forlade men vi fik dog revet nogle af bygningerne ned så vi kunne genbruge materialerne til at genopbygge nogle nye klasselokaler ved en anden skole "Aunt Kibuka" hvor også de mange børn nu er flyttet hen.
En familie medtager her en madpakke i fiskerlandsbyen som er oversvømmet

Alternativ undervisning

Skolerne i Uganda lukkede ned efter 1 termin så der skulle tænkes nyt og kreavtivt. Børnene har jo ikke mulighed for fjernundervisning som i Danmark, men vi fik den ide at lave vores egen alternative undervisning af børnene. Alle fadderbørn fik skolebøger udleveret, og så gik lærererne ellers i gang med det store arbejde, med at besøge børnene hjemme eller på "hotspots" i landsbyerne hvor de underviste,gav lektier for og rettede opgaver.

På babyhjemmet har vi ansat en lærer som hver dag kommer og underviser børnene. Faktisk så har det været et boost for børnene og de er blevet meget dygtige.
Undervisning på babyhjemmet

Mange familier ramt hårdt

Mange familier i Uganda er også hårdt ramt økonomist pga coronakrisen. Turismen som er Ugandas største indtægstkilde efter kaffe er helt død, og mange er direkte el indirekte ramt af det. Uganda har ingen hjælpepakker til disse familier, så mange er afhængige af andre - enten familien eller venner. Dette var også grunden til at vi foråret og sommer konverterede skolepenge til mad. Vi fik samlet en god og anderledes corona-madpakke som vi delte ud til alle familier. Dette bragte stor glæde. og da vi bragte en madpakke til en af skolelederne stod han og græd af glæde over at vi også havde tænkt på dem...

Så selv om at året har været et hårdt år for mange så er det også et taknemmelighedens år. Vi er så rørte og meget taknemmelige over alles giversind. Mange har købt madpakker til familierne og mange har været trofaste faddere. Uden jer kunne det ikke lade sig gøre så Tak for det... - og hvor ville jeg ønske at alle kunne se den glæde det er for børnene at modtage mad og skolebøger når vores socialarbejdere besøger dem.

babyhjemmet modtager her en maddonation

Nyt kirke byggeri

Da jeg i oktober var i Uganda startede vi et nyt kirkebyggeri op ved Emmanuel skole. Kirken som vi startede og halvandet år siden har nu 40 voksne medlemmer så der var brug for et sted hvor de kunne være så jeg tænkte at vi måske kunne slå 3 fluer med et smæk :-)

Udover at bygningen vil blive brugt til kirke så har skolen også mulighed for at bruge dem til samlingshal, og når skole har en sådan hal må vi selv afholde eksamener. Derudover kan den lejes ud som mødelokaler og fester. Den lokale kirke og kirken i Masaka har samlet ind til bygningen men der er stadig brug for donationer for at den kan bliver færdig, så skulle du have lyst til at give en gave til formålet så er jeg sikker på at de bliver glade for det. Støt her
Så er fundamentet lagt

Nyt børnehjem bygget færdigt.

Vores andet børnehjem ved Emmanuel skole er nu bygget færdigt og er klar til indflytning. Børnehjemmet er doneret at en fond, et firma og en arv og mangler nu at børnene flytter ind. Planen er at vi vil flytte 8 af de store børn fra babyhjemmet derud og ansætte 2 socialarbejdere som på skift skal bo der. Dette kommer til at ske her i et nye år
Klar til indflytning og en helt kopi af det første børnehjem...

Genbrugsbutik i Klarup

Året 2020 var også året hvor jeg fik bygget vores skurvogn om til butik. Butikken står nu så fin og er fyldt med en masse flot tøj, sko og ting fra Uganda. Vi har lavet det til en selvbetjeningsbutik hvor kunderne kan tage deres varer og betale med mobilepay. Det fungerer faktisk ret godt og butikken har solgt mellem 2-3000 kr. om måneden siden midt april. Tak til Ruth som har vasket og sat varer op. Det var/er et stort arbejde så derfor har jeg spurgt på den lokale facebookgruppe i Klarup om der mon var nogle som kunne tænke sig at hjælpe til med butikken - og det var der. Et skønt ægtepar fra sydafrika som har boet her i 5 år kommer nu en gang om ugen og hjælper til med tøjsortering mm. Tak for det.

Der er stadig brug for frivillige så skriv endelig hvis du bor i nærheden og har lyst til at hjælpe.
Child Cares lille genbrugsbutik i Klarup

Klarup Lagerhotel

Foreningens lagerhotel går godt. Alt er udlejet og udover lagerrum har vi nogle firmaer som lejer sig ind så det giver lidt liv hvilket er lidt rart. Vi har også købt en container til udlejning og planen er i det nye år at få lavet en lille lejlighed til Joan så når hun er i Danmark at hun har sit eget lille sted. Vi mangler at lave et badeværelse, tapsere og male og lægge fjernvarme ind...
Vores nye container foran lagerhotellet (butikken er ved flaget bagved..)

SKAT og fradrag

Vi har nu lagt alle oversigterne ind med indbetalinger for 2020 så hvis vi har dit per nummer på vil vi indberette til SKAT sidst på ugen. Du kan logge ind på hjemmesiden med din e-mail og kodeord for at tjekke om alt er rigtigt. Man kan trække på til 16.600 fra i skat for gaver til foreningen.

Hvad med fremtiden?

Ja ingen ved jo hvad fremtiden bringer for børnene i Uganda. Regeringen har lovet at skolerne starter op til feburar men de er sammentidig optaget af presidentvalget som løber af stablen den 15 januar. der har været mange uroligheder og mange mennesker har mistet livet i sammenstød med politiet. Officielt er der ikke så meget corona i Uganda, men der er alligevel mange mennesker der dør og forleden dag døde også direktøren af Hope school som vi har kendt og arbejdet sammen med i mange år. Vores medarbejdere i Uganda gør et fantastisk stykke arbejde og vi er stolte over deres indsats. Jeg regner med at rejse derned igen efter valget - måske sammen med Joan for nu er hjemme i Danmark på en ekstra lang juleferie.

Endnu engang tak for din trofaste støtte og Gud velsigne og bevare dig/jer i det nye år
Kærlig hilsen

Ruth og Carsten Jespersen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar