fredag den 9. februar 2024

På Udflugt

Distribuering af Skoleredskaber

Midt i den travle opstart af skoleåret fortsætter vi med at gøre en forskel for vores 500+ fadderbørn. Udleveringen af skoleredskaber, herunder kladdehæfter, blyanter og hygiejneartikler, er ikke blot en praktisk støtte, men også en mulighed for at dykke ned i børnenes trivsel.

Moses tog på skolebesøg tidligere denne uge, hvor han distribuerende skoleredskaber til fadderbørnene. Børnenes glæde var tydelig i deres smil, og det bekræfter, at jeres støtte gør en afgørende forskel.





På Udflugt til den Tanzaniske grænse

Walter og Rikke har begivet sig sydpå til en samarbejdsskole ved grænsen til Tanzania. Den udfordrende to-timers køretur gennem et bakket og isoleret landskab afslørede de hårde vilkår, som børnene i dette område står overfor.

Her, hvor husene er bygget af mudder, elektricitet er en luksus, og dyrelivet er sparsomt, er overlevelse en daglig kamp. Mangel på planteliv betyder også en begrænset kost, hvilket forstærker udfordringerne for dette område. De små grusveje, der fører til isolerede landsbyer, er ikke kun vanskelige at køre på, men også symboler på den afstand, de lever med – væk fra byliv, modernitet, ressourcer og støtte.

Trods de dårlige veje og fjerne omgivelser var gæstfriheden overvældende. En ældre dame tog Rikke i hånden, førte hende gennem grusvejene og viste hende sit hjem. Selvom sproget adskilte dem, kommunikerede smil og grin universelt. Rikke blev også introduceret til hendes børn og børnebørn. De bor alle sammen i det samme lille hus, opført i mudder. Det var tydeligt at se på familiens ansigter, at de kæmper hver dag for at brødføde de yngste, og bekymringerne for fremtiden vejer tungt.

I et område som dette er en fremtid med mad, sikkerhed, skolegang og sundhed aldrig garanteret. For mange familier bliver desperate valg nødvendige, såsom at gifte deres piger tidligt for at forsørge resten af familien. Piger risikerer tidlig graviditet på grund af manglende viden om prævention eller er udsat for overgreb. Drenge, som bliver tvunget til farligt arbejde for næsten ingen penge. Det kan også være at arbejde i haven 15 timer om dagen uden adgang til rent drikkevand. Det er desværre den barske realitet i disse landsbyer. 

Det er også årsagen til at ChildCare opererer i dette område, da det kan være en af de få veje ud af landsbyerne.

Takket være fadderne kan vi hjælpe børnene mod en sikrere fremtid samt sikre deres ret til skolegang.

Rakai distriktet ligger syd for Masaka og grænser op til Tanzania.


Folkeskolen, Abdullam, ligger på en bakketop med den smukkeste udsigt over det bakkede landsskab.




Vi mødte nogle søskende, som var på vej hjem efter havde været i haven det meste af dagen.
 De går ikke i skole. 

Dette er områdets hospital, og hvis de skal til et bedre hospital er det nærmeste i Masaka.

Den søde familie, som Rikke mødte. De bor allesammen i huset bagved.