mandag den 19. oktober 2020

En lang dag med regnskaber

 dagen blev brugt på regnskaber hele formiddagen og i banken hele eftermiddagen sammen med UCCs bogholder Geofrey. Vi havde en del kontoer som ikke blev brugt men som alligevel står og trækker bank charges, så det var godt at få ryddet op.

Moses var i Kampala for at for at aflevere regnskaber og rapporter til NGO myndighederne. Endnu engang havde de ændret procedure så igen var det ikke muligt at få det afsluttet. Deres sagsbehandlinger er meget omstændige og langsomme så det kræver virkelig tålmodighed at navigere på offentlige kontorer i Uganda.

I banken med DFCU bankmanager Joseph som vi brugte hele eftermiddagen med...

Vores regnskabsfører Geofrey

I banken mødte jeg også lederen af Hope Secondary School som fortalte at mens skolen har været corona havde de haft besøg at indbrudstyve på skolen som stjal alle skolens computere. Alligevel var han glad for ca. 80 børn var nu tilbage på kostskolen. 

Vores socialarbejder Walter var i felten med onlingegaver og skoleleder Ivan og pastor John tog en tur ud til Emmanuel for at mødes med byggefolkene som skal påbegynde fundamentet til kirken i morgen.

En glad familie har her fået en corona madpakke





/cj


Undervisning i UCC

 I dag startede jeg dagen med at holde staff møde med medarbejderne på Child Care kontoret. Efter mødet underviste jeg medarbejderne i computer.

Vi bruger som NGO Google Apps så det er vigtigt at vi alle sammen, når vi bruger samme system, at vi er enige om hvad vi gør. f.eks. når vi e-mailer til hinanden. Det er også godt at vide hvordan man uploader film og billeder og hvordan man kan dele det med hinanden. Eller hvad er "skyen" for noget...

Så er er sikker på at de par timer med undervisning er godt givet ud.

I fuld gang med at undervise medarbejderne i upload, sharing og e-mail strings

Efter undervisningen tog jeg med Anitah en tur op til UMEME som er det Ugandiske elselskab. Vi har gjort klar til en ny el-linje for over 6 måneder siden men har stadig ikke fået den. Så nu viser det sig at elselskabet og regeringen ikke kan finde ud af det sammen så indtil de er enige om noget bliver der ikke installeret flere elmålere i hele Uganda.... TIA

Hoved kontoret i Masaka for elforsyningen. Her får man taget temperatur og screenet inden man går 
ind i bygningen

Så havde jeg en snak med vores socialarbejder Walter på hans kontor. Jeg ville så gerne om de kunne være bedre til at tage situations billeder når de kører ud på projekterne og ikke kun onlineshop billeder. Jeg kunne godt tænke mig hvis vi kunne begynde at skrive lidt dagbog igen fra Uganda men det kræver jo at vi har nogle billeder og materiale at arbejde med.

Walter syntes også det var en super ide så det vil han gøre allerede fra i dag når de kører ud i felten :-) 

Walter på kontoret i Masaka





Og så lige et skønt billede af en lille familie som har modtaget en corona madpakke




/cj