tirsdag den 17. november 2020

På ugentlig tur til Emmanuel Community School o.a.

Tirsdag er oftest den ugedag, hvor socialarbejderne kører ud til Child Care's egen skole, Emmanuel Community School, samt børnehjem, Emmanuel Home, for at levere onlineshopgaver til fadderbørn, levere mad og andet til børnehjemmets husholdning samt besøge børnene til en samtale om trivsel, hjemmeskole-studier mv. 

Drengen, Brian, med en dejlig julegave fra sin fadder!

 
Tv.: Med et fint legetøjsfly i gave kan man nu lege pilot og flyve hele verden rundt. Th. Susan, som er elev i P7, og som nu har fået mulighed for at vende tilbage til skolegangen på Emmanuel Community School, har modtaget en julesok med slik, kiks og andet snacks fra sin fadder.

Muliira, som i denne tid bruger aller flest arbejdstimer på at pakke og klargøre online-ordrer ved Child Care's kontor, var i dag 'mand i marken' og sørgede for levering af mange jule-ordrer til fadderbørn sammen med Emmanuel Community School's kontaktperson og lærer, Wilson (th).

Bosco modtog julesæk og sæbebobler fra sin fadder.

Emmanuel Børnehjems dejlige børneflok 💕

I køkkenhaven ved Emmanuel Home skyder afgrøderne godt i vejret, eftersom de får rigelig med vand i forbindelse med denne tids regnsæson. Det er børnene selv, som passer jordstykket, hvor der gror både løg og spinatplanter m.m.
Socialarbejder, Walter, (i midten) kørte et smut til en af Child Care's partnerskoler ved navn, Omega High School, hvor flere af organisationens ældre fadderbørn tager del i den daglige undervisning på stedet.

Blandt julegaverne til fadderbørn, modtager Child Care også bestillinger på 'julesække til trængende familier'. Dermed er det CCD's socialarbejdere, der udvælger særligt trængende familier i yderområderne, som glædes med en julesæk. Her ses tre brødre med en gave.

Et kært ældre ægtepar med en julesæk.

Mandag eftermiddag sang vi fødselsdagssang for Muliira (i midten) og fejrede ham med kage på kontoret. Muliira har været ansat i Child Care i en årrække nu og har god erfaring med det store 'pakkeræs' af rigtig mange ordrer til fadderbørn i forbindelse med julesæsonen.

/js

Tur til Kampala & Tømning af tøjcontainer i Klarup

Ruth tømmer tøjcontaineren i Klarup.

Hannah har fundet et par meget fine og høje festsko i Child Care's genbrugsbutik.

Joan og Jane besluttede sig for at køre en tur til Kampala for blandt andet at indkøbe nye forsyninger af legetøjssager til onlineshoppens lager. Der er over de seneste ugers tid blevet bestilt rigtig meget legetøj fra faddere til fadderbørn, hvilket bare er rigtig godt! I Kampala's supermarkeder kan man altid finde et stort udvalg af forskelligt legetøj - og nårh ja, så kan man også være heldig at støde på gadehandlere, som går rundt mellem bilerne på kørebanen og forsøger at slå en god handel af....

Her er der billige sjippetov at købe. Det havde vi lige på indkøbssedlen os', så det var dejlig nemt!

I denne juletid er der mange faddere, som også glæder deres børn med bestillinger af historie-/frilæsningsbøger. I et af Kampala's store supermarkeder har Joan fundet et hjørne med et meget stort udvalg af gode og letlæselige børnebøger, som hun køber en stor stak af med tilbage til Masaka's onlineshoplager.

Lange kødannelser af både personbiler, taxier og lastbiler kan man næsten altid ramle ind i på vejene i hovedstaden.

Der er nu lagt nye varer ind i legetøjs-kategorien i onlineshoppen.

Søndag formiddag havde kirken besøg af Tobias fra Sydafrika, som prædikede.

/js