onsdag den 20. juli 2022

Fiskerlandsbyen


En børneflok fra fiskerlandsbyen

I dag kørte vi ud til fiskerlandsbyen. Det sted har altid haft en stor plads i vores hjerter, fordi der er rigtig mange børn, som har et stort behov for skolegang og trygge rammer i hverdagen. Fiskerlandsbyen er egentlig et sted, hvor der er en del penge i omløb, fordi det giver godt at sælge fisk, men pengene bliver desværre oftest brugt til alkohol, eufoiserende stoffer og prostitition, så landsbyen oser af fattigdom og mange uønskede børn, som ofte får lov til at passe sig selv. 

Vi er stødt på mange udfordringer i.fht at drive skole i fiskerlandsbyen. Indenfor de seneste år er Victoriasøens bred rykket flere meter ind på land, så den oprindelige skolebygning er totalt oversvømmet og forsvundet i søens bølger. Vi har derfor opført en anden simpel skolebygning, som er bygget på pæle, så den tåler en vis oversvømmelse f.eks i regntiden. Men klima udfordringerne til trods, har vi selvfølgelig stadig et stort hjerte for at børnenes dagligdag fortsat byder på den tryghed og frihed, som skolegangen er for børnene i dette område. 

En bygning som er kolapset pga oversvømmelse - skolens oprindelige bygninger er flere meter ude i søen

Ruth og pigerne foran skolebygningen

Undervisnng på skolen


Vi delte legetøj til til hver enkelt af skolens 70 elever - her er Hannah igang

Bilen får lige en køretur hen over skolehæftet

Begejstring

Esther er klar til at dele legetøj ud


Mimi er igang med legetøjsuddelingen

En af de store piger var meget glad for at få en legetøjsbil

Hannah viser en fin tegning, som læreren havde tegnet af et barn der får legetøj

Frokosttid - som selvfølgelig bestod af en lækker fisk



Børnene takker for legetøjet

Køreturen til/fra skolen gik igennem byens smalle gader. Indimellem skulle vi flytte en vaskebalje el lign for at vi kunne komme forbi

/ruth