tirsdag den 2. april 2024

Påsken 2024

Påsken 2024 har været en tid fyldt med glæde og velsignelser! Fantastiske faddere har sendt gaver til deres fadderbørn, og vi har haft den glæde at tage udflugten til ‘Aunt Elvi’ skolen ved Rukungiri, fire timers kørsel fra Masaka, hvor der går mere end 100 ChildCare fadderbørn. Da vi ankom på skolen startede udlevering af påskesække og gaver.

På skolen går to af vores sponsorbørn, hvis faddere havde købt videoer af deres hverdag. Med Walter, Rikke og børnene som guider fik vi et unikt indblik i deres liv, omgivelser og venner. 
Ønsker du også at modtage en video af dit fadderbarn?
Se mere via linket her: https://www.childcare.dk/vare/en-youtube-film-af-dit-fadderbarn

Vi har også haft travlt på kontoret med at uddele gaver til skoler i distriktet. Pakningsteamet har arbejdet på højtryk, og vores biler har været i konstant bevægelse. Det er altid en glæde at besøge skolerne og møde de glade børn, mens vi ønsker dem en god påske.














På Udflugt til Rukungiri

En vidunderlig udflugt til Rukungiri stod på programmet, hvor vi delte påskegaver ud og optog to videoer til vores faddere, der havde doneret til formålet. Walter og Rikke besøgte også hjemmet hos en af pigerne for at dokumentere deres dagligdag og levevilkår på film. Dette gav familien en mulighed for at udtrykke deres taknemmelighed og vise deres hjem.









Socialt arbejde ved Uganda Child Care

En afgørende del af vores arbejde i Masaka-distriktet er at opretholde tætte relationer og et godt samarbejde med de lokale myndigheder. Dette indebærer ikke kun at identificere områder med størst behov, men også at forstå de sociale udfordringer, der præger lokalsamfundet. Vi fokuserer på at identificere børn og områder, hvor vi, i samarbejde med de lokale myndigheder, kan bidrage til udvikling og fremtidige muligheder for distriktet.

Sidste uge deltog Walter og Rikke i et møde med en politibetjent og en socialarbejder, der arbejder for de lokale myndigheder. På grund af begrænsede offentlige ressourcer samarbejder disse to kvinder tæt med flere private organisationer i området. Når de står over for en sag, der kræver intervention, kontakter de organisationer, der passer til målgruppen og har de nødvendige ressourcer til at støtte barnet. Selvom ressourcerne er knappe, er dette samarbejde afgørende for at sikre støtte til sårbare børn.

Walter afholder løbende møder med myndighederne, hvor specifikke sager, der passer til vores organisation, drøftes. Disse sager bringes også op til diskussion ved UCC-møder for at vurdere, hvordan vi bedst kan yde hjælp og støtte.




Påsken ved Emmanuel Børnehjemmene

Påskesøndag tilbragte Rikke dagen sammen med børnene på Emmanuel Børnehjemmene, hvor de lavede smykker og legede udenfor i haven. Vi deltog også i en fantastisk påskegudstjeneste i Emmanuel Kirken, fyldt med bønner, sang og dans.

Vores fire kostskolebørn, Patience, Marvin, Anitah og Clara, var hjemme på påskeferie. De delte ivrigt deres oplevelser fra high school og fortalte om deres nye venner og undervisningen. Det var også en glæde for vores to nye piger, Anitah og Clara, at fejre påsken sammen med os og lære hinanden bedre at kende.

Vi vil gerne takke jer alle for den fantastiske støtte i påsken, og vi håber, at I har haft en vidunderlig påskeferie! 
Husk, at du kan blive fadder til Anitah eller Clara ved at besøge linket her: https://www.childcare.dk/bliv-fadder