søndag den 8. november 2020

Gudstjeneste 'med afstand' m.m.

I Masaka Family Church blev der i dag afholdt formiddagsgudstjeneste med 'social distance' blandt de deltagende efter myndighedernes anvisninger og påbud. Vi nyder atter at have mulighed for at samles søndag morgen - blot er rigtig mange børn savnet, da det fortsat ikke er tilladt kirkerne at samle børnene og gennemføre børnekirke/søndagsskole for dem. Vi håber, at dette forbud snarest ophæves, så vi alle kan  samles 'med god samvittighed'.

Moses prædikede dagens budskab om 'At have tillid til Gud'.

Wilberforce og Muliira byder velkommen.

Senere på dagen kørte Joan et smut ned i Masaka for at handle forskellige småting til onlineshoppens lager i Mama Joy's købmandsbutik. Blandt de erhvervdrivende og handlende i byen tyder meget på, at rigtig mange efterhånden har udviklet et ganske afslappet forhold til problematikken vedrørende covid-pandemien og smittefaren. Hvor det for nogle måneder siden var tydeligt at se, hvordan befolkningen var seriøs med brugen af mundbind og håndsprit, synes mange nu at være næsten 'ligeglade' og fortsætter livet med alle de daglige aktiviteter og gøremål på samme måde, som inden de forskellige restriktioner og påbud trådte i kraft tilbage i marts måned...

Mama Joy (tv) sælger alverdens ting og sager i sin lille butik; her kan man handle både madvarer, hygiejnesager, dåser med bolsjer og meget andet. Th.: En kær ældre herre fra udkanten af byen kommer forbi hver søndag eftermiddag til en sludder med mama Joy i hendes butik.

I de mange plantager uden for byen er der rigtig kommet skub i væksten af de forskellige afgrøder, efter at regnsæsonen har sat ind og giver kraftige regnbyger næsten dagligt. I Uganda er det blandt dem, der har mulighed for at eje/lease et stykke jord, populært at dyrke kaffebønner, ananasser, vandmeloner osv.

Denne kaffebusk er begyndt at sætte røde bær.
 
Ananasser så langt øjet rækker

Kalkuner.

/js