onsdag den 14. februar 2024

På Udflugt & Udlevering af Sponsorgaver

På Udflugt til Rukungiri

Walter og Rikke har netop vendt tilbage fra en skøn udflugt til Rukungiri, denne gang transporterede vi sponsorgaver og skoleredskaber i lastbil - en typisk afrikansk lastbil, hvor komfort ikke rigtig er prioriteret eller støddæmpere. Selvom vejen var udfordrende og tog 5,5 timer hver vej, gik turen godt. Vi leverede gaver til de dejlige børn, som er vendt tilbage til skolen efter juleferien, klar til et fantastisk semester med de nye skoleredskaber.

Lastbilen var godt pakket med masser af sponsorgaver og skoleredskaber. 

Systuen var i fuld gang ved Aunt Elvi, der var nemlig mange som har købt 
skoleuniformer til deres sponsorbørn.

Og som altid var stemningen fantastisk. En hyggelig atmosfære og et skønt sted at sidde og få kop te. 

Børnene gjorde klar til at få taget billede som bliver sendt til deres fadder. 


En skøn frokost inden tandlægebesøg.

Leticia og Winston var klar til tandlæge efter en skøn frokost.

En fadder havde sendt en pakke fra Danmark til sit sponsorbarn 
som bl.a. indebar badminton ketchere. 




Undervejs havde Rikke selskab af nogle børn til tandlægebesøg, og det var en hyggelig lejlighed til at lære dem bedre at kende. Vi tager kun turen til Rukungiri hver anden måned, så ekstra tid med børnene var en fantastisk mulighed. Dagen var travl, men takket være fadderne kunne vi glæde mange børn med sponsorgaver.

Nogen undrer sig måske over, hvorfor vi støtter børn langt væk fra Masaka og hvordan dette projekt startede. Det hele begyndte med Aunt Elvi-skolen lå i et yderst fattigt område, og skolen bestod udelukkende af ydre mure uden tag. Carsten indgik et samarbejde med en rigtig god ven, den nu afdøde Wesley. Wesley initierede byggeriet af skolen, mens ChildCare påtog sig sponsoraterne. I dag er skolen et symbol på succes, blomstrende med glade børn, der har forbedrede livsvilkår og sikret skolegang. 

Aunt Elvi-skolen er mere end et uddannelsessted; den repræsenterer et levende minde og monument for Wesley sammen med hvad en NGO som ChildCare kan opnå i sårbare og fattige områder. Dette vidner om, at samarbejdet mellem faddere og projekter i Danmark er afgørende for at gøre en positiv forskel.

På tilbagevejen til Masaka stødte vi på politi-checkpoints, hvor vi blev bedt om at transportere politiets udstyr til den nærmeste station. Selvom det virker usædvanligt for danske øjne, er det en ganske almindelig praksis her.




På Udflugt til Emmanuel

Moses og Muliira besøgte også Emmanuel-skolen med mange sponsorgaver og tjekkede igangværende byggerier, herunder nye skoletoiletter, som næsten er færdige, og den medicinske klinik. Emmanuel-skolen er igen fuld af aktivitet med over 250 børn, der modtager undervisning.


Et fadderbarn som fik mange fantastiske frilæsningsbøger af sin fadder.