mandag den 16. oktober 2023

Året der "snart" er gået

 Vi ønsker at dele en hjertelig opdatering om året der (snart) er gået i organisationen og det arbejde, vi sammen har opnået i Uganda. Vi er i fuld gang med forberedelserne til den kommende og travle juletid, og derfor får I et nyhedsbrev allerede nu.

20 års jubilæum

Først og fremmest fejrer ChildCare et bemærkelsesværdigt jubilæum i år - 20 år med dedikeret arbejde og støtte til vores lokalsamfund i Uganda. Det hele begyndte i september 2003, da Ruth og Carsten sammen med deres (dengang) små børn, startede organisationen med en vision om at hjælpe de mest udsatte børn og familier i området. I løbet af disse to årtier har de boet 13 år i Masaka og utrætteligt bidraget, bygget, hjulpet og fremmet livet og givet uddannelser for tusindsvis af børn. Deres dedikation har gjort en dybtgående forskel i lokalsamfundet, og vi ønsker at ære deres utrættelige arbejde i forbindelse med dette jubilæum. 

Hvis du også ønsker at være en del af fejringen af Ruth og Carstens 20 års jubilæum, har du nu mulighed for at bidrage. Et af vores mest presserende projekter er færdiggørelsen af den medicinske klinik, som vil have en enorm indvirkning på sundheden og trivslen i lokalsamfundet. Du kan støtte dette projekt ved at besøge vores hjemmeside i webshoppen og under “støt byggeriet af klinik i Uganda”. I den anledning vil vi også gerne sige tusind tak til alle vores sponsorer, som har gjort dette 20 års jubilæum muligt.

Ruth sammen med sine døtre Miriam, Esther og Hannah samt to børn fra Emmanuel
 
Carsten, da dørene til den nye bygning ved God's Grace blev åbnet

Sponsorbørn & Madpakkeabonnementer

På nuværende tidspunkt har vi 518 sponsorbørn hos ChildCare. Du støtter ikke blot et sponsorbarn med en mulighed for en bedre fremtid, men en fremtid med fyldt med drømme og ambitioner. Du giver dit sponsorbarn og dets familie håb.

Sponsorbørnene er i øjeblikket fordelt på i alt 23 skoler, som UCC samarbejder med. Det indebærer grundskoler, gymnasier, erhvervsuddannelser og universiteter.

Udover fadderskabsprogrammet er det også muligt at abonnere på madpakker, hvor vi kører ud med en madpakke til de mest udsatte familier. Madpakken giver en fattig familie mulighed for at få mad leveret én gang om måneden, som hjælper dem med at overleve.


Projekter

Vi er glade for at meddele, at byggeriet af vores medicinske klinik skrider godt fremad, og vi håber at kunne åbne dørene i 2024. Vi kan bl.a. takke VVS installatør Christian og energispecialist Jeppe fra firmaet Ejner Pedersen VVS, som brugte næsten to uger i Uganda for at installere vandinstallationerne i klinikken. Christian og Jeppe rejste til Uganda som frivillige, og de benyttede også muligheden til at besøge Christians sponsorbarn, som hans familie har sponsoret de sidste ni år. Dette projekt vil have en dybtgående indvirkning på sundheden og velværet for vores lokalsamfund.

Christian sammen med sit sponsorbarn og hendes familie. 

Vi stod også over for udfordringen med en stor oversvømmelse ved Lake Victoria i 2019, som nødvendiggjorde opførelsen og åbning af en helt ny skole for vores yngste elever, fra babyclass til Primary 4. I 2022 åbnede vi dørene for de yngste elever i Babyclass til Topclass (førskole og 0.klasse). I marts 2023 kunne vi åbne lokalerne for eleverne i 1. klasse til 4. klasse. Dette har været et omfattende projekt, men takket være jeres støtte er skolen nu en realitet, og vores børn får muligheden for en bedre uddannelse. Det betyder også, at de yngste grundskoleelever (fra 4 år og op til 7-9 år) ikke længere skal gå 10 km om dagen for at komme i skolen. Vejen var farlig igennem et skov/jungle område med vandhuller, ujævnt terræn, slanger og andre kryb samt udmattelsen ved at gå den lange strækning.


Der var stor begejstring ved God's Grace, da den nye bygning blev åbnet.

Vores farm ved Emmanuel har også haft et stort udbytte i år. Det har båret frugt, især vores høst af kartofler, søde kartofler og majs. Disse afgrøder har bidraget til at brødføde vores skoleelever og sikre, at de får de nogen af næringsstoffer, de har brug for. Skolerne sikrer at børn får et måltid og en slags morgengrød, hver eneste dag.

Endvidere er vores kirke ved Emmanuel blevet opgraderet med vinduer og finpudsninger, hvilket har skabt et smukt rum for vores søndagsgudstjenester. Det nu et mere indbydende sted for vores meninghed og til glæde for alle i lokalsamfundet.


Påsken 2023

Vi ønsker også at udtrykke vores dybfølte tak for den store opbakning, vi har modtaget til udlevering af påskesække og andre gaver i løbet af året til vores sponsorbørn. Det var nogle ekstra travle uger i løbet af påsken, men det var fyldt med smil og glæde fra børnene, der værdsætter jeres omsorg og støtte.


Sponsorbesøg

Vi har også haft den glæde at byde flere af vores kære sponsorer velkommen til Uganda i løbet af året. De har haft den fantastiske mulighed for at besøge deres sponsorbarn, møde dets familie, udforske skolen og dykke ned i lokalsamfundet. Det har været oplevelser, der har forandret liv og skabt en dyb forbindelse mellem sponsor og sponsorbarn. Og vi vil gerne minde jer om, at I også kan tage del i denne fantastiske oplevelse! Besøg dit sponsorbarn, oplev Uganda, og del smil og glæde med dem. Her kan du også udforske Ugandas utrolig natur, deltage i safari, navigere i trafikkaos i Kampala, og endda møde vilde gorillaer i deres naturlig habitat. Det er en mulighed for at dykke ned i en ny kultur og møde mennesker, hvis hverdag og liv er meget anderledes end det vi kender. 

Sponsor og sponsorbarn, som mødte hinanden for første gang i april 2023. 

Praktikanter og frivillige

Derudover har vi haft besøg af sygeplejerskepraktikanter i foråret, der har valgt at bruge deres tid og færdigheder i Uganda. Hvis du overvejer at komme her som praktikant indenfor fagområder som sygeplejerske, læge, pædagogik, socialrådgivning og meget mere, er du mere end velkommen! Det er en chance for at lære, vokse og gøre en forskel i lokalsamfundet.

De tre sygeplejerskestuderende besluttede sig for at blive sponsorer, og mødte deres sponsorbarn inden de tog hjem.

Rikke, som var frivillig i foråret, er netop vendt tilbage til Uganda. Hun er med til at opdatere hjemmesiden/webshoppen, skrive nyhedsbreve, lave opslag til Instagram, kommunikation med diverse partnere og give computerundervisning på Emmanuel skole. Når hun ikke er i gang med det, tager hun gerne til Emmanuel børnehjem for at have noget kvalitetstid og leg med børnene.

Hvis du ikke er studerende, men stadig ønsker at give en hjælpende hånd, så er frivilligt arbejde en mulighed. Du kan se, hvordan vores organisation arbejder, lege med de dejlige børn på børnehjemmet og hjælpe dem, der er mest udsatte.




Tak for jer og jeres støtte til ChildCare

Vi vil gerne takke jer alle for jeres fortsatte støtte og engagement i vores arbejde. Det er jeres bidrag, der gør det muligt for os at skabe positive forandringer i lokalsamfundet i Masaka, Uganda. Vi vil også gerne opfordre jer til at fortsætte med at dele vores arbejde og historier med jeres venner, familier og kollegaer.

Vi ser frem til et nyt år med håb og muligheder, og vi er taknemlige for, at I er en del af vores rejse.


Med venlig hilsen 

Child Care Denmark