torsdag den 29. februar 2024

På Udflugt til God's Grace

Vi besøgte God's Grace-skolen med bestyrelsesmedlemmerne Bjarne og Gerner samt en nysgerrig dansk familie, der ønskede at udforske vores projekt og området omkring Lake Victoria. Moses og Rikke guidede dem på en tur rundt på skolen, i landsbyen og ud til Lake Victoria.

Da Bjarne og Gerner sidst var i Uganda i 2019, havde de ikke set den nye skole ved fiskerlandsbyen Namirembe. Den nuværende stigende vandstand i Lake Victoria har skabt bekymring i lokalbefolkningen. I 2020 oversvømmede fiskerlandsbyen, tvang mange til at flytte, og fiskeriet blev hæmmet. Hos UCC bekymrer vi os også om skolen, men heldigvis valgte vi at bygge den på pæle for at sikre den mod vandet. Vi følger nøje med i vandstanden, især da den typiske lange regnperiode begynder næste måned. Vi er i tæt dialog med lokalbefolkningen for at forstå deres situation og overvejelser.


Bjarne og Gerner var glade for at være tilbage, se skolens udvikling og opleve lokalmiljøet. Det er en hård opvækst for et barn i dette miljø, og kampen for overlevelse kan tydeligt mærkes. Det blev en fantastisk dag med søde børn, der sang og dansede, da vi besøgte klasselokalerne.





Her kan man se den stigende vandstand, som kommer tættere på God's Grace skolen. Førhen var vandkanten 10-20 meter længere væk. 

Sikke nogle fine plakater, som hænger i klasselokalerne.