mandag den 25. juli 2022

Skoleudflugt til Kampala & Zoo og en rolig dag i Masaka

Fredag morgen startede dagen meget tidligt for ca 90 skolebørn fra Emmanuel skole og yderlige ca 10 børn fra fiskerlandsbyen. Børnene var meget spændte på dagen, for de skulle nemlig på skoleudflugt til Kampala og Entebbe, som Moses, Walter og Mulira har arrangeret for børnene. 

Alle blev fordelt i 3 busser, som trillede afsted allerede omkring kl 6 om morgenen, men børnene var ikke spor trætte den morgen, for de var meget spændte på alt det de skulle opleve i løbet af dagen.

Busserne kørte igennem Kampala by, hvor de kom forbi en stor protestantisk kirke, Gadaffi moske (Ugandas største moske), Ugandas nationalbank, parlementet mm. 

På vejen til Entebbe stoppede bussen ved et supermarked. Børnene var meget imponerede over at være i et stort supermarked og de fik lov til at købe en lille snack hver, så de købte æbler, donots el lign. De børn jeg snakkede med var meget impornerede over besøget i supermarkedet.

Det var egentlig meningen at de skulle til Freedom City for at lege på legepladsen, men tiden var for knap til at de kunne nå hele programmet, så derfor besluttede de at betale for at lege på legepladsen i zoologisk have i stedet for. 



Turen til zoologisk have var et stort hit for børnene. De snakkede meget om de forskellige dyr de så. Børnene var især imponeret over løverne, elefanterne, leoparderne og slangerne. 






Inden turen gik hjemad kørte busserne forbi lufthavnen, hvor de kunne se nogle fly. Det var børnene også meget imponeret over. Turen hjemad blev en rolig tur, for børnene var mættede af oplevelser og kunne sove indtil de kom hjem efter en lang og dejlig udflugtsdag. 

Vores dag i Masaka i dag har været fyldt med forskellige opgaver. Vi startede dagen på UCCs kontor, hvor Carsten og Moses havde et jobinterview, da vi leder efter en skoleleder til Emmanuel skole. Vi sortedede også lidt i noget afrikansk kunsthåndværk, som har været i en butik ved kontoret som lukkede i forbindelse med at café frikadelle lukkede ned i begyndelsen af året. 

Sidst på dagen besøgte vi Kezia & John, som er flyttet ind i det hus vi havde babyhjemmet i. De har fået indrettet sig rigtig fint og der er også plads nok til et par børn som de tager sig af. 

/ruth