lørdag den 6. april 2024

Computerundervisning & Forældredag ved Emmanuel

Emmanuel
Denne uge har været spækket med aktiviteter på Emmanuel, hvor vi har fejret åbningen af vores spritnye skoletoiletter, computerundervisning og en skøn forældredag.

Rikke tog til Emmanuel, da hun onsdag og torsdag gav eleverne fra P5, P6 og P7 lektioner i computerfærdigheder. Eleverne var fyldt med begejstring, da de lærte alt fra at skrive og tegne på computeren til at forstå dens grundlæggende funktioner. Takket være støtte fra UCC har vi endda fået en  fladskærm installeret i lokalet, som beriger undervisningen yderligere. Torsdag satte Rikke en fascinerende dokumentar om havets vidunderlige verden til eleverne på fladskærm. Deres reaktion var fantastisk - det var første gang, de oplevede levende billeder af havets dyre- og planteliv, og de blev opslugt af det enorme univers, havet udgør. Deres nysgerrighed blev vakt til live, og det var en glæde at se dem så engagerede. Det er klart, at dette ikke bliver sidste gang, vi udforsker verden med hjælp fra internettet og TV’et.
Fremover vil Rikke stå for computerundervisning én gang om ugen på Emmanuel.

Børnene var samlet i skolegården for at modtage information om forældredagen. 

En masse smil i frokostpausen. 


Nogle danske forældre vil måske ikke selv have deres børn køre på motorcykel, men i Uganda er det ganske almindeligt at se - også med så mange..







Gul feber vaccination
I denne uge var der også besøg af to sygeplejersker på skolen, der tilbød gul feber vaccination til alle børn under 8 år. Dette tilbud stammer fra myndighederne, der prioriterer at beskytte børnene mod den farlige sygdom. Gul feber vaccination er obligatorisk for besøgende, der ønsker at indrejse i landet, hvilket understreger vigtigheden af denne indsats. 



Forældredag
Derudover afholdt Emmanuel også en "visitationsday" denne uge, en begivenhed ligesom de velkendte skole-hjemsamtaler i Danmark. Her besøger forældre skolen for at evaluere deres barns fremskridt og diskutere, hvad der fungerer godt, og hvad der kan forbedres. Hele UCC-kontoret var repræsenteret under denne begivenhed, hvor 15 af vores børnehjemsbørn også går på skolen. Socialarbejderne var travlt optaget af møder med lærerne for at sikre, at hvert barns behov blev imødekommet. Vi nød også en lækker frokost på børnehjemmene og delte sponsorgaver ud.

Ekstraordinær lækker mad blev lavet i skolekøkkenet til forældredagen. 

Tusind tak til fadderen for gaverne.





Rektor takker alle børnene for deres hjælp og indsats i forbindelse med forældredagen.